Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na prijedlog Ivana Malenice

Gospićki gradonačelnik razriješen dužnosti: Zbog proračuna Vlada raspustila i dva Gradska vijeća

Zagreb: Ivan Malenica izlaže prijedlog Vlade za imanovanje Ivana Turudića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
28.03.2024.
u 17:31

Vlada je u četvrtak, zbog nedonošenja proračuna, donijela odluku o razrješenju Karla Starčevića (HSP) s dužnosti gradonačelnika Gospića, te o raspuštanju Gradskog vijeća Raba i Općinskog vijeća Otoka.

Na prijedlog ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenice, Vlada je razriješila gospićkog gradonačelnika Karla Starčevića koji je, prije glasanja, povukao prijedlog gradskog proračuna za 2024. te nije predložio novi. Razriješena je i njegova zamjenica Kristina Prša. Malenica je podsjetio da su jedinice lokalne i područne samouprave obavezne do kraja tekuće godine donijeti proračun za sljedeću godinu, odnosno odluku o privremenom financiranju.

Do novih izbora, izvršnu vlast u Gospiću vodit će povjerenik kojega će imenovati Vlada. Zbog nedonošenja proračuna, Vlada je raspustila i Gradsko vijeće Raba, te Općinsko vijeće Otoka. Do prijevremenih izbora tamo će biti imenovani povjerenici za obavljanje poslova iz nadležnosti tih vijeća.

"Propisano je da će vlada raspustiti predstavničko tijelo koje u tekućoj godini nije donijelo proračun za sljedeću godinu niti je donijelo odluku o privremenom financiranju. Ministarstvo je utvrdilo da proračun za 2024. nisu donijeli Grad Rab i Općina Otok", obrazložio je Malenica svoj prijedlog o razrješenju njihovih vijeća, koji je Vlada prihvatila.

FOTO Znate li koja je rijeka najhladnija na svijetu? Teče i kroz Hrvatsku

Zagreb: Ivan Malenica izlaže prijedlog Vlade za imanovanje Ivana Turudića
1/10

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije