Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRODOŠAO, VESELI PATULJČE

Zbog Medvedeva u Sibiru uklanjali dječje plakate

Medvedev
Foto: Reuters
1/2
21.02.2010.
u 12:36

Tijekom prošlotjednog posjeta ruskog predsjednika Omsku, iz ulice kojim je prolazila njegova povorka uklonjeni su plakati za dječju predstavu da se šef države ne bi uvrijedio

Omsk, milijunski grad u jugozapadnom Sibiru, izbjegao je u zadnji čas protokolarni problem prilikom službenog posjeta šefa države. Naime, netko je uočio da su po ulici kojom će predsjednik proći polijepljeni plakati za dječju kazališnu predstavu po motivima ruskih narodnih bajki, s velikim natpisom "Čekamo te, veseli patuljče".

Dimitrij Medvedev, visok 1.62 m, na glasu je kao iznimno osjetljiv na svoj niski rast, te su plakati uklonjeni da ne bi bili pogrešno shvaćeni.

A da bi još više zadovoljili visokog (po položaju) gosta, s uličnog plakata na kojem je bila slika dvojice najmoćnijih ljudi Rusije uklonjen je 8 cm viši Vladimir Putin i ostavljen samo Medvedev – dok netko nije shvatio da bi to moglo biti uvredljivo za još moćnijeg Putina, pa je i premijer brže-bolje vraćen na plakat, a posao su zbog toga izgubila tri službenika koji su prije toga ipak stigli obaviti jedan veliki posao: da bi Omsk bio što ljepši za posjet šefa države, u grad je dovožen snijeg iz okolice i sipan preko starog, prljavog snijega po gradskim ulicama, da bi sve izgledalo bijelo i čisto.

Očito u zemlji koja je svijetu podarila izraz "Potemkinova sela" rečena tradicija još živi. No, za razliku od vremena Katarine Velike, danas postoji i ruska blogosfera koja se pred očima cijelog internetsko-surfajućeg svijeta itekako sprdala s dotičnom servilnošću, pa smo zahvaljujući njima i mi doznali za dotični slučaj. U Rusiji se s Medvedevom, kojeg je Putin postavio za svog nasljednika na mjestu predsjednika kad mu je istekao drugi mandat pa se prebacio na premijerski položaj, zafrkavaju na račun njegove visine i podređenosti Putinu pa ga satiričari nazivaju "Putinov Mini-Me" (po liku iz "Austina Powersa") ili "nano-prezident".

 

Komentara 17

OB
-obrisani-
18:43 21.02.2010.

to se kod nas nebi dogodilo jer mi smo jedan visoko školovan sviiiiiiiiiiiiiiijecki poznat narod

Avatar trunchbull
trunchbull
16:37 21.02.2010.

Ruska vanjska politika je bila oduvijek naklonjena pravoslavnim narodima, što je normalna stvar. Američka vanjska politika se uvijek gradila po protestantskoj liniji i koaliciji s vječnim saveznicima Englezima i Židovima (Izrael). Zato uvijek kažem da je najbolja država u kojoj su Hrvati ikad živjeli bila Austrougarska.

TH
thevoice
14:19 21.02.2010.

bolesni politicari ......u mozgu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije