Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredno stanje

Zbog majstora u školi osnovci bez produljenog boravka i hrane

skola
kristina štedul fabac/pixsell
07.09.2011.
u 09:06

Umjesto uobičajene, svi učenici, osim prvašića, imaju projektnu nastavu, a to uključuje razgledavanje Zvijezde, muzeja...

Iako je u OŠ Švarča nastava počela, do kraja tjedna neće biti produljenog boravka, a učenici hranu nose od kuće. Svi, osim prvašića, umjesto uobičajene imaju projektnu nastavu, što uključuje razgledavanje karlovačke Zvijezde, Gradskog muzeja, Glazbene škole...

Dogovor s roditeljima

Razlog tome je što još nije završila sanacija elektroinstalacija i uređenja krovište škole, što se provodi u okviru kapitalnih ulaganja u objekte osnovnih i područnih škola grada Karlovca. Unatoč najavama da će do početka školske godine sve biti dovršeno, radovi vrijedni više od 850.000 kuna, započeti u srpnju, odužili su se. Stoga osnovci i njihovi učitelji ovaj tjedan rade u izvanrednim uvjetima.

– Većina je napravljena, ali se još radi u kuhinji i dvorani. Da ne odgađamo nastavu dogovorili smo s roditeljima ovakav model. Sigurnost učenika nije ugrožena, i to je najvažnije. U jednoj smo smjeni, pa majstori posao odrađuju poslijepodne – objasnila je trenutačnu organizaciju rada ravnateljica OŠ Švarča Andreja Željković. Podsjeća da se instalacije u školi nisu mijenjale još od šezdesetih godina i bilo ih je neophodno zamijeniti.

Sve u jednoj fazi

– Ovo je jako veliki zahvat i sretni smo što radovi nisu podijeljeni u dvije faze, nego će se odmah sve napraviti – dodaje Željković.

Projektom kapitalnih ulaganja, krajem srpnja i početkom kolovoza, započelo je i uređenje krovišta u PŠ Stative i uvođenje centralnog grijanja u PŠ Zadobarje, sanacija krovišta u OŠ Grabrik i PŠ Ladvenjak gdje se uređivao i tavanski prostor te rekonstrukcija kotlovnice centralnog grijanja u OŠ Rečica. Glasnogovornica Grada Andreja Barberić rekla je da su na tim lokacijama radovi gotovi.

Komentara 1

ZV
zeleni vlak
22:51 08.09.2011.

Ako izvodjač kasni sa zadanim rokom neka snosi posljedice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije