Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
da ne povjeruješ

Zbog klevete tuži kolegicu za čije je klevetanje osuđen

'10.11.2011., Opcinski kazneni sud, Zagreb - Postupak protiv Vedrana Bajsica, predstojnika Ureda potpredsjednika Sabora Josipa Friscica, optuzenog zbog klevete. Photo: Borna Filic/PIXSELL'
'Borna Filic/PIXSELL'
02.05.2012.
u 12:00

Vedran Bajsić bio je predstojnik Ureda potpredsjednika Sabora, a V. P. sada tuži zbog onog što je rekla u svom iskazu

ZAGREB – Nakon što je Vedran Bajsić nepravomoćno na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen da je kao predstojnik Ureda potpredsjednika Sabora Josipa Friščića oklevetao u zgradi Sabora, u studenom 2010., tada Friščićevu savjetnicu V. P. govoreći za nju da je ljubavnica visokopozicioniranih dužnosnika te da će zbog nemoralnog ponašanja zatražiti njezinu smjenu, tužio je V. P. za klevetu, i to zbog riječi izrečenih u sudnici!

Bajsić, koji je bio optužen za klevetu, V. P. je tužio zbog iskaza koji je dala tijekom suđenja na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u rujnu 2011.

Tada je V. P. ispričala da ju je on, dok je bila zaposlena kao Friščićeva savjetnica, lažnim pričama, dezinformacijama, nastojao maknuti s tog mjesta pa je Friščić jednom prigodom tražio njezinu smjenu, no kad se uvjerio da Bajsićevi navodi nisu istiniti, povukao je svoj zahtjev. Hoće li Bajsić, koji je novčano kažnjen zbog klevete kolegice, uspjeti dokazati da je kao okrivljenik oklevetan u sudnici, tek će se vidjeti.

No nije uobičajeno da se za klevetu osuđuje okrivljenog ili oštećenog jer je nešto rekao u svom iskazu u sudnici.

Inače, na njegovu tužbu V. P. je uzvratila protutužbom za uvredu jer da ju je uvrijedio u reagiranju jednom dnevnom listu, kao da im jedan sudski proces nije bio dovoljan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije