Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod nadzorom

Zbog dolaska pape zatvorenici ne smiju na vikend ni dopust

\'A police explosive specialist and his dog patrol Zagreb\'s main square, while workers construct a stage ahead of Pope Benedict XVI\'s visit, June 1, 2011. The Pope will visit Zagreb for the first ti
Reuters/Pixsell
02.06.2011.
u 20:30

Zračni promet nad Hrvatskom zatvara se u doba slijetanja zrakoplova iz Rima

Zbog posjeta pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, od 24. svibnja do 6. lipnja zabranjeni su svi izlasci zatvorenika, bilo na vikend, bilo na dopust na koji radno angažirani imaju pravo. Takva je odluka donesena iz sigurnosnih razloga i odnosi se na sve žene i muškarce, bez obzira na to izdržavaju li kaznu zbog prometnog prekršaja ili ubojstva. Iznimno, izlazak će biti dopušten u slučajevima poput smrti u obitelji, ali samo u pratnji pravosudne policije.

U policiji, angažiranoj oko sigurnosnih pitanja posjeta Svetog Oca još od lanjskog prosinca, kažu da će pripreme biti gotove u trenutku kada on sleti u Zagreb. Koliko je operativaca bilo uključeno u cijelu priču teško je reći jer je na papinom osiguranju radilo više policijskih odjela i uprava.

Protueksplozijski pregled

Protueksplozijski pregled trase kojom će se kretati štićena kolona i svih objekata uz nju već je obavljen, kao i pregled Save koja će sve vrijeme biti nadzirana.

U vrijeme slijetanja i polijetanja papina zrakoplova zračni promet nad Hrvatskom bit će zatvoren.

– Ništa loše nismo napravili 1994. godine. Tada smo napravili besprijekoran plan za koji vjerujem da je još od koristi – kaže Ilija Zolota, bivši policajac uključen u osiguranje Ivana Pavla II. za njegova prvog posjeta Hrvatskoj. Danas je, tvrdi, ovaj posao lakše odraditi jer više nije ratno vrijeme.

Lakše je nego za rata

Upravo zbog toga, napominje drugi bivši policajac koji je tada također osiguravao papu, ne treba nepotrebno trošiti ljudske resurse i novac. Građane, tvrdi, ne treba gnjaviti i, primjerice, zatvarati trasu kojom će papa prolaziti kad se, kaže, vozi u blindiranom vozilu, najviše 60 kilometara na sat te je savršeno siguran.

Ključne riječi

Komentara 100

OD
oltar domovine
23:47 02.06.2011.

sad bi tek trebali pustiti na slobodu gresnike ...i da ih sveti otac ispovjedi ...i da oprost da vise to ne cine to bi onda bila onda pravna drzava !

OB
-obrisani-
02:35 03.06.2011.

cijela hrvatska s italijom i s vatikanom ne vrijedi 5 milijardi kuna. uostalom kune su prizemne zivotinje

HT
hdz=Titanik
23:00 02.06.2011.

jadranka kosor i njeni koaliciski ortaci pripremaju teren za novu \"krajinu\" ! Hrvati , kad vam stigne \"racun\" kojeg je ona potpisala , kasno ce biti plakati !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije