Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čelnici prosvjeduju

Zbog bojkota europskih čelnika otkazan summit u Ukrajini

julija timošenko (1)
REUTERS/PIXSELL
08.05.2012.
u 14:27

Predsjednici Njemačke, Austrije, Rumunjske i Češke najavili su da neće doći na summit, a novi datum njegova održavanja još nije određen

Ukrajina je odgodila summit čelnika srednje i istočne Europe koji se trebao održati ovog tjedna nakon što je nekolicina njih najavila da će ga bojkotirati zbog tretmana prema šefici oporbe Juliji Timošenko. Summit se trebao održati u Jalti od 11. do 12. svibnja.

Predsjednici Njemačke, Austrije, Rumunjske i Češke najavili su da neće doći na summit, a novi datum njegova održavanja još nije određen, donosi BBC. Ukrajina strepi da će europski čelnici bojkotirati i Europsko nogometno prvenstvo koje počinje sljedećeg mjeseca.

Podsjetimo, Julija Timošenko u zatvoru je u istočnom ukrajinskom gradu Kharkivu i prošlog je utorka odbila premještaj u mjesnu bolnicu nakon što su je, kako sama tvrdi, zatvorski čuvari prilikom prijašnjeg premještaja u bolnicu pretukli. Timošenko je osuđena na sedam godina zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti dok je bila ukrajinska premijerka.

Komentara 30

VE
velikazmija
14:43 08.05.2012.

ovo je samo znak da staljinizam još živi u svim komunističkim zemljama --i kod nas izrazito komunističke metode -novinarstvo i vladajući aparat --

Avatar flegmatik
flegmatik
14:45 08.05.2012.

Neka bojkotiraju i plin koji dolazi preko Ukrajine. Pogotovo sad kad svi europljani zele ugasiti nuklearke :^)

MO
mozel
14:40 08.05.2012.

Prava Ruska PRAVDA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije