Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska birokracija

Zbog apsurdnog zakona beba Taša ima dva oca

Petra Gregurović
Goran Stanzl/Pixsell
29.09.2012.
u 20:38

Zagrepčanka sa suprugom ne živi, a razvod još službeno nije gotov. S novima partnerom je dobila kćer. Zbog zakona joj dva mjeseca nije mogla dati ime

Zbog propisa kći Petre Gregurović ne može nositi prezime biološkog oca nego njezina supruga od kojeg se razvodi, a država je tjera u trošak jer sudskim putem mora dokazati tko je roditelj, pišu 24sata.

Zbog bizarnog državnog aparata i besmislene birokracije Taša će biti obilježena cijelog života, ljutito objašnjava Petra Gregurović (27) iz Zagreba.

Prije dvije i pol godine podnijela je zahtjev za razvod braka, no parnica još nije gotova. U međuvremenu, Petra se zaljubila i započela život s drugim muškarcem. Dobili su kćer, no silom zakona njezinu djetetu su kao oca upisali bivšeg muža. Naime, djeci rođenoj u braku i čak 300 dana nakon službenog razvoda država upisuje bivšeg muža kao oca. Biološki otac priznaje bebu, ali sustav ga ignorira.

Cijelu priču pročitajte OVDJE

Komentara 1

Avatar GERO2
GERO2
08:51 30.09.2012.

Dokaz da Hrvati zive u bolesnoj drzavi, birokracija je rak-rana drzave Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije