Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manifestacija

Završne pripreme za 49. vinkovačke jeseni

Vinkovačke jeseni
Goran Ferbezar/PIXSELL
17.07.2014.
u 15:17

- I ove godine održava se preko 50 različitih priredbi u sklopu manifestacije te očekujemo preko 8000 sudionika - rekao je gradonačelnik Karlić

Završne pripreme za 49. Vinkovačke jeseni koje se održavaju od 12. do 21. rujna pod glavnim medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista, u završnoj su fazi, rečeno je na tiskovnoj konferenciji na kojoj su govorili predsjednik Organizacijskog odbora gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić i tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković.

- I ove godine održava se preko 50 različitih priredbi u sklopu manifestacije te očekujemo preko 8000 sudionika. Samo u nedjeljnom mimohodu sudjelovat će 3500 folkloraša. U organizacijskom smislu pripreme su gotove, trenutno se bavimo marketinškim aktivnostima i završnim detaljima kako bi manifestacija zablistala u punom sjaju - rekao je gradonačelnik Karlić dodajući kako su najveća novina izmještanje Folklornih večeri na Trg bana Šokčevića u pješačku zonu, gdje se ove godine održavaju sve priredbe 49. izdanja vinkovačke jesenske manifestacije.

Novina je što će se Šokački divane, koji se održavaju nakon Svečanog otvorenja u petak 19. rujna, organizirati za manji broj uzvanika, uglavnom sponzora i gostiju, njih do 1000, na nekom od posebno uređenih slavonskih stanova-salaša u gradu Vinkovcima.

- Cilj je stvoriti pravi ugođaj Divana s brojnim sadržajima poput pečenja rakije, šarana na rašljama pa i običaja svinjokolje i sve to u posebno uređenom prostoru slavonskih "stanova" kako bi posjetitelji dobili potpuni doživljaj Slavonije. Nadamo se kako će ove promjene dodatno oplemeniti manifestaciju i vratiti je njenim korijenima - istaknuo je gradonačelnik.

Tajnik manifestacije, Stjepan Đurković izvijestio je kako su glavne priredbe organizacijski gotove te se radi na popratnim sadržajima. - Spremni smo za 49. Vinkovačke jeseni i pozivamo sve koji žele biti dio programa manifestacije da nam se jave kako bismo sve sadržaje na vrijeme uvrstili u naše promotivne materijale koje ćemo posjetiteljima, kojih se i ove godine u našem gradu očekuje preko 100 000, dijeliti na info štandu u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Vinkovaca - pojasnio je Đurković ispred ZAKUD-a koji potpisuje organizaciju i 49. Vinkovačkih jeseni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije