Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 16 dana

Završili su prosvjedi svinjogojaca: Najavljen sastanak u Slavoniji s ministricom Vučković

Zagreb: Nakon sjednice Vlade ministrica poljoprivrede Marija Vučković dala je izjavu za medije
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
07.12.2023.
u 14:14

Tomislav Pokrovac najavio je i dalju borbu poljoprivrednika pri čemu će prva točka biti ukidanje „nakaradnih natječaja s raspodjelom poljoprivrednog zemljišta“

Poslije razgovora u Ministarstvu poljoprivrede i postignutog dogovora danas su završeni prosvjedi svinjogojaca koji su 16 dana bili u prosvjedima. Objavio je to danas predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac koji je i svojevrsni lider ovih prosvjeda i koji je direktno pregovarao s ministarstvom.

Pokrovac je rekao kako su dobili dokument u kojem se potvrđuju njihovi dogovori ali i da će ipak morati sačekati 14. ili 15. prosinca kada bi propisane mjere trebale biti relaksirane i kada bi bile dozvoljene svinjokolje i promet svinjama. Kazao je i kako su ostvarili pobjedu te da sada prosvjednici odlaze Božić proslaviti sa svojim obiteljima.

Najavio je i kako će idućeg tjedna u Slavoniji biti održan i sastanak s ministricom Marijom Vučković kao i ministrom Ivanom Anušićem kako bi vidjeli u kojem smjeru se odvija sve što je dogovoreno. Najavio je i dalju borbu poljoprivrednika pri čemu će prva točka biti ukidanje „nakaradnih natječaja s raspodjelom poljoprivrednog zemljišta“ s ciljem da hrvatska zemlja ostane u rukama hrvatskog seljaka, a ne u rukama stranaca i velikih korporacija.  

VIDEO Premijer prisustvovao Svečanoj sjednici Grada Varaždina

Komentara 9

IC
ICCO
14:18 07.12.2023.

I ministrica će drugi tjedan prva zaklati krmače u znak primirja. I zaštititi Karolinu Krišto od prijetnji jednog kojeg ni pijanstvo ne opravdava ali zato štiti zarobljeni država i usprkos Istambulskoj i Jeleni Veljači koja eto sad šuti.

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
14:29 07.12.2023.

Nije ona krmaču vidjela nikada u životu.

LO
Lolita3
15:37 07.12.2023.

Čestitke našim vrijednim seljacima na pobjedi. Borili su se, i izborili, i za sebe i za sve nas. Bravo, bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije