Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apsurd obrazovnog sustava
Povratak na članak

Završe magisterij, Europa ih želi, a kod kuće im diploma ne vrijedi!

Studentima magistarskog studija medicinsko-laboratorijske dijagnostike, kojih je oko 300, diploma nije zakonom predviđena

Komentari 8

HA
Hagar
18:40 12.06.2018.

Ne znam zašto je to apsurdno u Hrvatskoj?Kad nas je apsurd kad ti diploma vridi. Ovo je zapravo duboko promišljen potez gdje školovanim ljudima odmah pokažemo gdje im je mjesto, u nekoj normalnoj EU državi gdje im ta ista diploma vrijedi. Zadatak je u hrvatskoj ostaviti samo intelektualce sa osnovnom školom te prave Rvate i domoljube skolovane po programu Markic2. Evo spremaju se bitne promjene u stem području, recimo poznati FER ce umjesto manje bitnih fizikalnih osnova elektrotehnike uvesti Izabrana poglavlja biblije jedan i dva. Mozda i fizikalne osnove Kovčega saveza. Matematika 3 prelazi u "Brojevi i značenja u Bibliji" itd. To ima i demografsku ulogu jer ce mladi tako skolovani ostati u hrvatskoj.

VL
DU
Deleted user
18:20 12.06.2018.

Neka dodju u ministarstvo obrane pa ce i modric ante pokazati kako se dolazi do magisterija i koliko vrijedi.....

VL
Avatar javorko
javorko
07:31 13.06.2018.

to nisu nikakvi fakluteti sta vi imate to su ad core tecajevi u kojem se ucite izrazavati dok su pravi fakulteti pretrski za vas

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
00:27 13.06.2018.

Ima li u toj neovisnoj (od svojih gradjana) državi Hrvatskoj uopće nešto normalno, pitanje je za milion. Ovom upravljaju vjerodomoljubi koji malo toga znaju i razumiju, a pogotovo ne umiju (osim pljačke i nepotizma), pa se nije stoga čuditi što ova bojuje sa Bugarskom za EU šampionsku titulu u gospodarskom višeboju i uskoro će uslijediti naša nova veličanstvena pobjeda.

VL
BR
Brankko
02:14 13.06.2018.

Prije smo imali da student studira i završi studij, završi ga diplomiranjem i dobije diplomu. -- Sada student "magistrira" i dobije diplomu "magistra". Da, tako hoće sadašnji zakon, ali...

VL
NE
nevjerujženikojalaže
19:01 12.06.2018.

jedna od rupa u ''švicarskom siru''..

VL
OK
Omladinac koji to nije
10:31 13.06.2018.

Jucer na TV jedan poduzetnik rece: " Da bi djelatnik imao placu 7000 kuna, ja moram uplacivati 20000 kuna". Dakle, problem je u drzavi u kojoj se "radi", a ne zaradi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.