Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skinut s terapije

Odvjetnik Šerić: Filip se dobro osjeća, više ne pije tablete za teško stanje u kojem je bio

Split: Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
16.11.2020.
u 19:03

Suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo nastavlja se idući tjedan na Županijskom sudu u Splitu

Nastavak suđenja Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo najavljeno je za idući tjedan na Županijskom sudu u Splitu, a njegov odvjetnik još uvijek nije siguran hoće li Zavadlav svjedočiti o događajima koji su prethodili činu.

"Bio sam u Gospiću u zatvoru kod Filipa prošli tjedan i mogu vam reći da dobro izgleda, dobro se osjeća, nikad nije bio bolje, mogu to slobodno reći. Dan prije mog dolaska skinuli su ga s terapija, više ne pije tablete za teško stanje u kojem je bio", kazao je za 24sata odvjetnik Branko Šerić.

"Filip bi, kako smo već i ranije govorili, svjedočio o događajima koji su prethodili samom činu. Postoji mogućnost, ali nisam još 100 posto siguran, da će se to i dogoditi. Puno smo razgovarali, Filip surađuje, pustio sam ga da priča, ali njegovo svjedočenje mora biti suvislo, ili ga neće biti – kazao je odvjetnik Šerić i dodao kako Zavadlav dobiva pisma podrške, a same su posjete u zatvoru zabranjene zbog koronavirusa. 

Suđenje se nastavlja idući tjedan na Županijskom sudu u Splitu, pod predsjedavanjem sutkinje Višnje Strinić. Prva ročišta u ovom slučaju održana su u kolovozu ove godine kada se, na upit sutkinje osjeća li se krivim za trostruko ubojstvo, Filip nije htio izjasniti. 

Suđenje se nastavilo krajem rujna i početkom listopada kada su kao svjedoci pozvani otac Ante i brat Stanislav. Oni su iskoristili pravo da ne svjedoče. Osim njih, u tri dana suđenja, svjedočili su brojni Filipovi prijatelji i poznanici koji su većinom kazivali kako je nekoliko tjedana prije ubojstva Filip bio u lošem stanju, govorio da će se ubiti, da nema za što živjeti, da ga proganjaju neki muškarci...

Svjedočio je i socijalni radnik koji je u obitelj Zavadlav pozvan da na pravi put izvede najmlađeg brata Antuna te je, kako je kazao, ostao u kontaktu s obitelji pomažući Filipu da se osamostali i odvoji od obitelji. Upravo njega su Filip i njegov otac Ante nazvali nakon stravičnog čina 11. siječnja i upravo je on sugerirao Filipu da se preda policiji.

Komentara 1

RO
roland
19:27 16.11.2020.

Filip Zavadlav je bio pomorac! Dakle, ima neke radne navike jer na brodu je ustroj, na brodu je storži model života nego u bilo kojem zatvoru.. Najbitnije je da mu se zatvor osigura neki posao, da bude koristan u tomm zatvoru. Neka čisti, pere, riba kuhinju, guli krumpire. Rad, rad i samo rad. To je najbolja terapija, a ne apaurin. O kazni neću, to je stvar suda, ali ponavljam - rad, rad i samo rad. Sve ostalo vodi u bolest. Gospić je očito zdrava sredina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije