Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Simboli kolonijalizma'

Zastupnici kroz prozor parlamenta izbacili zastave EU!

Mađarska
Foto: YouTube
1/2
16.02.2014.
u 14:50

- Živjela sloboda, živjela domovina, maknimo ovaj simbol veleizdaje - kazao je zastupnik

Dvojica zastupnika mađarske desničarske stranke Jobbik ovog tjedna su kroz prozor parlamenta bacili zastave Europske unije, piše Hungarian Ambiance.

Tamas Gaudi-Nagy i Balazs Lenhardt su uzeli zastave Europske unije iz parlamenta te su ih bacili kroz prozor. Jobikovi političari su tijekom rasprave kazali da su zastave EU u parlamentu "simboli kolonijalizma" i zato neprihvatljive te da nema zakona koji pripisuje njihovo postavljanje u parlamentu.

"Živjela sloboda, živjela domovina"

U govoru prije performansa sa zastavom Tamas Gaudi-Nagy je kazao da se trebaju suprotstaviti "protiv tog kolonijalizma". - Krenite sa mnom i maknite te znakove kolonijalizma - pozvao je druge zastupnike Gaudi-Nagy te je uzeo zastavu iz dvorane parlamenta.

- Živjela sloboda, živjela domovina, maknimo ovaj simbol veleizdaje - kazao je zastupnik. Dok ju je nosio hodnikom prema prozoru kazao je da u toj "svetoj zgradi" gdje se donose zakoni neće dozvoliti kršenje sloboda Mađarske. Pridružio mu se i drugi zastupnik te su zastave bacili kroz prozor.

>>Ugovor s 'vragom': Budimpešta se okreće Moskvi

>>Putin pregovara o mađarskih 49,1 posto dionica Ine

 

Komentara 21

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
16:07 16.02.2014.

Braca Madjari su pokazali da nepostoji tog zakona koji moze biti is pred Madjarskog I da tu nema mjesta Zastavi koja pretstavlja kolonizacija u Madjarskoj Skupstini. To je politika koja stavlja Madjarske interese prije svega I ne dopusta kolonizacija nadnad Madjarskom a to je da ar primjer za Hrvatsku koja je izvojevala samostalnost pa potom ju prodala za EU sramota . Pozdravio Ovaj cin koji cuva Madjarsku od Kolonizacije. Bravo Madjari!

IR
irani.
18:28 16.02.2014.

Madjarska fasisticka stranka uvijek moze racunati na bezrezervnu podsku forumskih mrzitelja civilizacije.

Avatar noemy-no
noemy-no
21:39 16.02.2014.

Victor Orban je Car, najpopularniji Premijer u EU. Svi ga kritiziraju, a potajno mu se dive, isto kao Putinu. Protjerao ove iz MMF-a, promijenio korumpiranog Guvernera, stavio svog covjeka, vratio dug, ne sljivi EU kompaniju ni 2%. Sve za svoj narod, svaka mu cast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije