Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istok vs. zapad
Povratak na članak

Zašto su Mađarska, Poljska i Rumunjska 'loši momci' Europske unije?

Kao i u mnogim drugim brakovima, čini se da je ljubav između starih i novih članica Europske unije izblijedjela, zajedno s euforijom koja se osjećala s obje strane željezne zavjese kada je pala prije tri desetljeća

Komentari 21

TA
tarzan
08:39 19.05.2019.

Svaka čast ovoj trojki, mi nemamo muda da se suprotstavimo, naši guzolisci će uvijek sve činiti kako im Merkel & Co. narede.

VL
BA
Barbasmora
10:12 19.05.2019.

I mi smo nalik spomenutih...desni, siromasni i vjerni.

VL
AL
altruist
12:03 19.05.2019.

Zato sto vode vise racuna o svom narodu nego interesima drugih. Bravo za njih i njihove politicare.

VL
MA
malaliba
09:34 19.05.2019.

Poljaci su se razbježali iz Poljske i rade svugdje kao i naši, a ono što su postigli, postigli su samo novcem iz EU fondova isto kao i Mađarska, koja je od svih zemalja najviše novca dobila.Ako mogu uzimati novce, ondada se mogu i ponašati po pravilima kojih se drže svi ostali. Orban i Duda sve više postaju europski Erdogani ili Putini, skrivaju se iza lažnog kršćanskog morala i spašavanja " europske rase" šireći strah od nekakve najezde , a ne govore o tome da od izbjeglica rijetko koji bi ostao kod njih, kao ni kod nas. Njihov jedini cilj je ostati na vlasti i apsolutistički vladati, a u tome je širenje straha najbolja taktika.

VL
AA
aabbcc
19:03 19.05.2019.

Jednostavno narodi tih drzava navikli na Komunisticku diktaturu pa sada nikako da naviknu na Bruxelles demokratiju osim po nekih 200-300 pojedinaca koji se tu dobro snalaze i uzivaju blagodeti slobode.

VL
KO
komar64
15:07 19.05.2019.

Mađarska i Poljska su svjetlo na kraju tunela EU.

VL
ZI
zip123
09:17 20.05.2019.

Normalno da su losi momci jer ne plesu kako zapad svira,zato i jesu u ekonomskom usponu,a mi smo dobri,za njih,za vlastite gradjane ne.Pametnom je dosta.Mislim da ti losi momci ipak nisu bas tako losi.

VL
DU
Deleted user
10:25 19.05.2019.

Poljska i Madjarska su usle u EU 2004. U to vrijeme su bili u velikom zaostatku za razvijenom zapadom. EU je upumpala golemi novac u te zemlje ne samo kroz fondove EU, nego i kroz investicije zpadnih zemalja. Istovremeno su se mladi poceli iseljivati i zaposljavati u GB, Irska,, Holandiji, Spanjolskoj itd. Npr. iż PL je migriralo oko 3 mil. ljudi. Autostrada 2004 u PL i Madjarskoj nije bilo. Tranzit koji je nekad prolazio kroz Hrvatsku danas prolazi kroz Madjarsku. Znaci EU je bila kao tvorevina dobra kad su primali novac. U PL je PiS pobjedio jer nije htio imigrante, a socijalnom politikom je potkupio ostatak (500 pln na dijete) - poslije su ukinuli na prvo djete i davali na drugo, trece itd.. PiS je desna stranka ali i nacionalisticka kao i Orbanova. PiS u PL radi sto hoce jer vlada nadpolovicnom vecinom - mijenja ustavne sudce, kadrovira sudce, odvjetnike, vojsku i policiju iż svog tabora. Predsednik je takodjer iż PiS, pa sto vlada predlozi uglavnom predsjednik i podpisuje - na kraju krajeva svi se oni sastaju s gosp. Kaczńskim koji je odredjuje sto i kako moraju raditi.

VL
BA
Barbasmora
10:20 19.05.2019.

Vidim kako bi ti volia da njemci dolaze nama na balkan radit za balkance a ne kao turisti u dalmaciju. I ja bi to volia ali tesko cemo vidit ovaj mirakul. Samo sanjaj dalje dok nasi mladi balkanci bjeze uu protestanstske zemlje nalik ostalih izbjeglica....

VL
NE
Nepokolebljiv
19:11 19.05.2019.

Proveli dosta vremena pod tiranijom samovolje diktatora pa prepoznali sta Nijemci i Francuzi kreiraju.

VL
OP
Opancar
19:07 19.05.2019.

Vlasnici Amerike su vlasnici EU. EU je u sluzbi svoijih gospodara, a to znaci da evropske zemle treba da se rasparcaju, decentraliziraju, denacionaliziraju, rastave i satave na nacin koji odgovara krupnom kapitalu. A to sto su pojedini mislili da jeje EU institucija prosperiteta trebali su da znaju da sve ono sto izgleda previse dobro, tesko je da bude istinito

VL
DU
Deleted user
08:26 19.05.2019.

svugdje u europi se govori da ovo nije europa nego velika njemačka .pa tko u drugim zemljama podržava europsku uniju osim raznih nevladinih,lgbtq organizacija,ateista i inih marginalaca. u nas neki stvarno misli da će se poljaci i ostali pomiriti ss tim da budu izvor sirovina i radne snage za njemačku ekonomiju te tržište za proizvode iz iste? takvih idiota poput valentića,škegre i ekipe ima samo i jedino u hrvatskoj,nigdje drugdje. a i u hrvatskoj bi bili na margini da im guzicu ne drži crkva čiji su svi svećenici uhljebili netjake po državnim službama i ,,biznisima,,da najveću medijsku grupu u hrvatskoj nema biskupija iz austrije(pa što će onda ista promovirat,neće valjda napredak i razvoj hrvatske nego austrije, matematika je tu više nego jasna-što više bilo čega proizvede hrvatska to će austrija manje izvesti istoga u hrvatsku), da nam akademija nije u stanju kakvom je,da sportaši i ostali ,,uglednici,, nisu njihove podguzne muhe,. maršal graziani,satrap koji je ostao uz musolinija je 1944 pisao ,,tužno je vidjeti talijanske vojnike kako nose kantice s benzinom i održavaju vrtove vila koje su zaposjeli njemački zapovjednici,,.to je rekao zločinac graziani 1944, a od svih naših ,,uvaženih,, u vladi,crkvi,akademiji nitko nije rekao ,,tužno je vidjeti da hrvati po njemačkoj nosaju urin i fekalije,čiste smeće i zahode...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.