Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zašto se slučaj suca Kavanaugha tiče i nas u Hrvatskoj

Američko, baš kao i hrvatsko društvo, sve se više polarizira stvarajući (nekad samo prividne) podjele na liberalne i konzervativne.

Komentari 23

DU
Deleted user
08:26 04.10.2018.

Detaljno sam pratio vijesti glede imenovanja i mogu reći da je Kavanaugh odličan kandidat za suca Vrhovnog suda. Demokrati su sve napravili da bi imenovanje odgodili iza izbora u studenom na kojima se nadaju da će osvojiti više mjesta u Senatu. Senatorica Feinstein je imala pismo od Ford 2 mjeseca prije no što je izašlo u javnost. Vjerojatno jer su pripremali strategiju koja im je, nadam se, propala. I da, pravo na pobačaj nije tekovina modernog društva. To je bježanje od odgovornosti i stavljanje sebe na prvo mjesto, a to nije odlika odrasle osobe.

VL
JA
Jania
10:14 04.10.2018.

Gđo. Prlić, čini mi se da ipak niste detaljno pratili tzv. aferu. Radi se o čistom politikanstvu s naručenom "optužbom". Čak i da je tvrdnja istinita, sama je činjenica da danas 52-godišnjakinja optužuje 55-godišnjaka da je na nekakvoj zabavi prije trideset i pet godina, koje se baš ne sjeća, kao pripiti 17-godišnjak pokušao poljubiti više nego groteskna. Da nije možda u dječjem vrtiću prolio mlijeko? Međutim, slažem se da je "afera2 i te kako relevantna, ne samo za Hrvatsku, nego za cijelu zapadnu civilizaciju. Zaglupili smo, nema nam spasa.

VL
Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
10:26 04.10.2018.

Pobačaj je kratko i jasno - Ubojstvo! Ali naravno za levičare je ubijanje normalno i poželjno.

VL
LU
lunar777
10:31 04.10.2018.

Stara ljevičarska: "..ili po našem ili nikako!" Pa u skladu sa time novinarka nema ništa protiv kada se imenuju lijevičarski suci no kada bi trebao doći konzervativac onda je to veliki problem.

VL
AA
AAAAAA
11:31 04.10.2018.

Ipak, ovdje nije glavno pitanje istina o tome što se dogodilo te večeri već treba li Kavanaugh biti imenovan vrhovnim sucem, a tu je odgovor vjerojatno ne i to iz dva razloga ---------------------------------------- ovaj "članak" naravno nisam dalje čital! paa ak ti premudra Adriana Prlić tak veliš, tu američki kongres nema više o čemu raspravljati. Ak ti i lamatanje kuhačom ide ko i razmišljanje - jadan onaj kome kuhaš - ak si i to sposobna! ------------------------------------------ FILMSKA DIVA BRIGITTE BARDOT: 'Većina glumica koje se žale na seksualno uznemiravanje su licemjerne, mnoge od njih flertuju kako bi dobile uloge' Ona se pridružila poznatim Francuskinjama, njih 100 i među kojima je i glumica Catherine Deneuve, koje su u otvorenom pismu uprotivile pokretu #metoo, proizašlog iz afere Weinstein. Francuskinje su u tom pismu stale u obrane "slobode laskanja i udvaranja" muškaraca. --------------------------------------- Ovo je istina, a "žene" koje dolaze pameti poslije 30 godina (kad više nisu za rabiti, a novac od "ulaganjna u njih" su potrošile) pokušavajući iztezgariti još nekaj sitniša su dno dna čak i u svijetu prostitucije!

VL
Avatar Trgovac
Trgovac
13:06 04.10.2018.

Inače dok sam čitao ovaj čudnovati članak sjetio sam se da sam prije godinu dana gledao neku raspravu četiri mlade žene na YouTubeu. Srednje dvadesete, rane tridesete, visoko obrazovane, Amerikanke. Nacionalno konzervativno orijentirane. I one su se zajedno složile da kad vide kako žene kolektivno glasuju i kako je lagano njima manipulirati da bi one razmislile o ukidanju prava glasa ženama. Iako one same za sebe misle da bi trebale imati pravo glasa kažu kad vide kolektivno žene da bi se u ime općeg dobra odrekle svih prava glasa. Sad neke od njih su rekle da su bile feministice pa su se "probudile". Još jedna stvar koja mi se urezala u pamćenje je da su sve četiri vrlo oprezno pričale o MeToo pokretu. Prva rečenica je bila da treba imati suosjećanje za žrtve, ali...treba paziti da se ne ode predaleko, nevini muškarci bi mogli postat žrtve, to bi moglo loše utjecati na odnose među spolovima, muškarci su ionako prestrašeni, uskoro neće htjeti imati nikakve veze sa ženama...nova razmišljanja u naprednom svijetu. Sve četiri su naravno glasale za Trumpa i osuđivale lažnu ljevičarsku propagandu. Inače podatak za novinarku. Da su samo Bijele žene glasovale Trump bi imao rimski trijumf na izborima. Da su glasale samo Bijele djevojke mlađe od 20 godina Trump bi dobio 70% glasova i pobijedio u 47 od 50 saveznih država. Stvari su složenije. A ova novinarka guta Fake news BS kao bombone.

VL
PP
pp
12:26 04.10.2018.

Jako sam se neugodno iznenadio čitajući ovaj članak. Novinarka je fulala ceo fudbal.

VL
PP
pp
12:47 04.10.2018.

Nevjerojatno je kakve smo o žrtve Fake news. Ovo je čista propaganda i manipulacije. Bolje ne čitat nego biti žrtva ovakve dezinformacije. Strašno. Kao netko tko je pratio što se događa zbilja me šokirao ovaj članak.ma zapravo čemu se ja čudim. Većina vijesti je takva. Ali danas kad sve možemo pratiti i provjeriti vidimo koliko mediji besramno lažu, izvrću, prešućuju, naglašavaju, sve da bi stvorili lažnu narativu koju hoće. A ovdje je riječ o moći. A moć imaju oni koji tvrde da ju nemaju. Ovo je linč lijevo liberalnog establišmenta, demokrata, medija, Hollywooda na dobrog, čestitog, kvalificiranog, konzervativnog suca. Jer je konzervativac. I jer je bijeli heteroseksualni muškarac. Ljevica je čisto zlo.

VL
Avatar Trgovac
Trgovac
12:53 04.10.2018.

Fake News.

VL
Avatar George Bailey
George Bailey
13:58 04.10.2018.

Sramotan članak, plitko, površno, tendeciozno.

VL
Avatar Trgovac
Trgovac
13:13 04.10.2018.

Danas je najbitnija poduzela na one koji su prikopčani na Matrix i puše propagandu lijevo liberalne globalističke kaste i one koji u se probudili i shvatili laži i manipulacije. Ne nazivaju ljudi Fake News Fake News bezveze. Već zato jer dokazivo lažu. Lažu. Kažu nešto, ti provjeriš i vidiš sam da dokazivo lažu. 90% medija na zapadu su dio lijevo liberalne propagandne mašinerije koja više ne izvještava, njih novinarstvo ne zanima, izgubili su i svaki privid nepristranosti i objektivnosti, i to sani priznaju. Oni su propaganda čista. Prešutit će obo dobro na desno, izmisliti zlo i lad ga nema, preuveličavat će dovro na lijevo i izmisliti ga kad ga nema, a očito zlo će prešućivat i minimizirat. Mediji danas više nisu mediji već propagandna mašinerija. Goebbels je mala beba za ove ljevičarske političko medijske radnike i agitatore.

VL
PP
pp
12:37 04.10.2018.

Stvar je upravo suprotna. Kavanaugh je odličan kandidat. Bez mrlje. Dobar čovjek, odličan pravnik, svi imaju riječi hvale za Njega. Bez mrlje. Ali. Onda postaje kandidat za suca i upada u oko nemoralnoj beskrupuloznoj bandi demokrata i ljevičara. I kreće medijski i javni atentat i linč. Temeljeno na optužbama neuvjerljive i smušene tobože sveučilišne profesorice dr. Blasey Ford koja govori poput male curice, a sasvim slučajno je 60 puta donirala demokratima i ljevičarima, aktivistica je za pobačaj, ima financijskog interesa u firmi koja proizvodi pilule za pobačaj, 3 člana obitelji su joj povezana sa CIA-om, a ona je pisala rad kako je moguće usaditi "lažna sjećanja u mozak" za CIA-u. Pri tom se ne sjeća ničega. Ni kad se dogodilo, ni gdje, ni kuću, ni kvart. Nema niti jednog svjedoka. A navodno je bila mrtva zabava sa par ljudi. Nitko ništa nije primijetio. Nikome nije rekla. I druga svjedokinja za koju bivši partneri kažu da je luđakinja sklona ispadima, provalama bijesa, koja je tražila od partnera da ju udari, koja je prijetila nerođenom djetetu bivšega partnera, koja voli biti u centru pažnje, koja se hvalila kako sve i svakog tuži i kako od toga živi, itd. Koja je imenovala za svjedoka najbolju prijateljicu da je bila na toj zabavi, a ta imenovana je sve porekla i rekla da nikad nije bila tamo. Pravo pitanje je da li se može uništiti život i karijera čovjeku bez ikakvog dokaza, samo činjenicom optužbe koja ne počiva na ničemu.

VL
PP
pp
14:34 04.10.2018.

Trebali biste imati višu razinu odgovornosti. Ovo bi trebalo biti okarakterizirano kao kazneno djelo dezinformacije i propagande. Ne može se ovako neodgovorno pisati. Ili da se u uvodu upozori da se ne piše kao novinar nego kao privatna osoba koja iznosi svoje osobne stavove. Ovo može biti stav neupućene i zavedene osobe ali ne novinarke.

VL
PP
pp
12:40 04.10.2018.

Sudac Kavanaugh je nevino optužen čovjek, žrtva pažljivo orkestrirane hajke beskrupuloznih demokrata i ljevičara koji ne prezaju od ničega da bi postigli svoje političke ciljeve. Ovo što su mu napravili je jedan od najvećih skandala u novijoj američkoj političkoj povijesti. Nadam se da će u subotu biti potvrđen za suca Vrhovnog suda i da će to biti najbolja osveta zlikovcima sa lijeva. Odvratni ljudi.

VL
Avatar Vukomerec
Vukomerec
14:01 04.10.2018.

Ovaj članak je čisti fake news. Ovakvo laganje o činjenicama zavrjeđuje tužbu protiv novinarke i redakcije.

VL
Avatar Trgovac
Trgovac
12:55 04.10.2018.

"Ne radi se tu o zaštiti svog, već o dokazivanju moći nad svim ostalima; liberalima, borcima za ljudska prava, i ponovno – ženama." - Ovo je utjelovljenje ljudske gluposti.

VL
PP
pp
14:56 04.10.2018.

Bivši dečko Christine Blasey Ford je pod zakletvom izjavio da je Ford jednom pomagala prijateljici da nauči kako zavarati poligraf da bi dobila posao u državnoj službi. Ford je pod zakletvom izjavila da nikad nije inala iskustvo s poligrafom do svog poligrafskog istraživanja. Nadalje iznosi da je Ford često letila avionom uključujući i malim sportskim avionom na Hawajima, a Ford je odugovlačila svoj dolazak pred senatski odbor zbog "straha od letenja". Nadalje demokratska senatorica Feinstein je primila Ford prije dva mjeseca i upoznata je bila s optužbama ali je odlučila to tajiti do zadnjeg tjedna kad su demokrati to iznijeli u javnost iako je bilo dovoljno vremena da se sve optužbe na vrijeme razmotre. Senatorica Feinstein je istog trenutka preporučila Ford odvjetnike Katz, Schwartz i Bromwich koji su svi istog etniciteta i poznati demokratski donatori da besplatno zastupaju Ford. Ford navodno nije bila upoznata s ponudom senatskog odbora da se njezino svjedočenje održi iza zatvorenih vrata i da se da FBI da istraži, a što ne bi bilo u interesu demokrata da ovo pretvore u javni linč zbog čega su njezini odvjetnici registrirani demokratski glasači pred istragom Odvjetničke komore. Ali vjerojatno sve to zna naša novinarka koja je ovo napisala.

VL
LE
lega01
01:36 05.10.2018.

Ne mogu reći da pripadam niti desnoj niti lijevoj opciji, ali kad nešto nije u redu, onda nije u redu. Ženska prijavljuje silovanje nakon više od 30 godina. Pri tome se ne sjeća ni kada ni gdje ni pod kojim uvjetima. Dajte molim vas. Naglo se sjetila da je silovana kad čovjek treba biti izabran za suca vrhovnog suda. Trump ima mogućnost postaviti nekoga tko je puno gori od suca Kavanaugha. Čak je njegovim odabirom išao "niz dlaku" Demokratima i odabrao jednog od liberalnijih Republikanskih sudačkih kandidata. Ja sam za pravo na izbor što se tiče pobačaja, ali ovo prevršava svaku mjeru.

VL
NO
NoHo
16:21 04.10.2018.

Članak je "fake news", komentari su točni. Ford nije uopće bila "mirna", već gadljivo glumatala. Nikakav dokaz, priča nategnuta i puna rupa, nikakvi dokazi, svi svjedoci poriču optužbe. Nema tužitelja koji bi zatražio istragu na osnovu takvih budalaština, a kamoli optužba ("The case is weaker than she said he said).

VL
NO
NoHo
16:30 04.10.2018.

Lažne optužbe zbog niskih političkih ciljeva, gdje se zlorabi tema nasilja nad ženama, čine nepopravljivu štetu i sramotu na svim nivoima: nevino optuženi čovjeku i njegovoj obij telji, formalnom procesu, društvu, te i samoj istinskoj borbi protiv nasilja nad ženama

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.