Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 211
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zašto se njemački predsjednik i nakon 80 godina opet tako ponizno ispričavao u Poljskoj?

Naša odgovornost ne prolazi, rekao je Steinmeier 1. rujna prije zore u Wielúnu

Komentari 16

Avatar Jezik za zube
Jezik za zube
00:10 11.09.2019.

Pofuk uvjek brka pojmove , ali to je vec postalo normalno za mentalne komuniste i jugoslavene. Hrvatska se ne moze usporedjivati s Naci Njemackom jer nije nikad nikoga napala i nikad nije bila sudionica osvajackih ratova. Hrvati su oduvjek tezilii i borili se za vlastitu drzavu a to nije nikakav grijeh .Kome bi se mi trebali ispricavati boreci se na svojoj zemlji za vlastitu slobodu i vlastitu drzavu ?

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
08:22 11.09.2019.

Tko o čemu, Branimir po svomu....još ak nam bi pojasnil koje su to "naše" odgovornosti i koji sme to "mi" vu tekstu ?!

VL
DI
Diosiario
00:58 11.09.2019.

Kao prvo, Angela Merkel nije bila tamo i to je prva laž u tekstu. Štoviše, dosta upadljivo je dva dana prije događaja skupa s Macronom objavila da neće doći. Ovaj trećerazredni političar (predsjednik u Njemačkoj politički teži još manje nego u Hrvatskoj) izrekao je ovih par patetičnih riječi koje ne znače ništa u svjetlu bojkota Merkel i odbijanja plaćanja ratne odštete. Hans Frank je jedan od najgorih zločinaca u povijesti čovječanstva. Ruse nisu zvali zato jer Poljaci dobro znaju da su nacisti dno a komunisti dno dna. Uostalom, komunisti cijelog svijeta i danas nesmiljeno napadaju Poljsku jer ne priznaju njihov demokratski izbor nego to nazivaju fašizmom, što je vrhunac bolesnog rezona bolesnih komunjara koji se danas skrivaju pod pojmovima tipa "liberali" pa "nevladine organizacije" pa "borci za ljudska prava" i slično a zapravo je riječ o bolesnim perverznim sotonistima, ateistima i komunistima svih boja i dezena, organskim zločoncima, berijama i frankovima u rukavicama "političke korektnosti", "lgbt prava" i drugih sličnih sotonjarskih izmišljotina.

VL
FI
fiberglas
23:10 10.09.2019.

Zato, Pofuce sto Poljska od Njemacke trazi puste ojrice kao odstetu za WW2. Kako ce isprika utjecati na Poljake, tek bumo vidli.

VL
DO
Dolinski
09:52 11.09.2019.

kad će se Turska ispričati balkanskim državama za okupaciju?

VL
FI
fiberglas
08:59 11.09.2019.

A morti ovom opservacijom Pofuk zeli reci isto ono sto Vulin njace svaki dan da se mi, Hrvati moramo svaki put kada dodje neki opanak iz srbijice u Jasenovac saginjati i celom lupati o pod i vristati do iznemoglosti - mea culpa, mea maxima culpa! Odnosno, da treba cekati, cekati....jedno 5 desetljeca i eNtu generaciju novih SANU da se, eventualno, netko iskreno sagne celom do poda i kaze...HRVATI, oprostite, bili smo gnojevi, unesrecili smo vas i kajemo se, a moralno se obvezujemo namiriti svu stetu koju smo prouzrocili. ( Mislim, ono, cista fantazija, SF!). Kajgod.

VL
Avatar I Shot Kunta Kinte
I Shot Kunta Kinte
13:06 11.09.2019.

Nema naroda na ovoj planeti koji nije pocinio neki zlocin nekad u svojoj povijesti... Ove isprike su postale jako popularne zadnjih godina, a svi vide i osjecaju da su one neiskrene i da su samo diplomatske egzibicije nevaznih diplomata. Da li se Nijemcima itko ispricao zbog okova koje im je nametnuo ugovor iz Versaillesa? Da li im se itko ispricao zbog Dresdena, zbog stotina tisuca Nijemaca pobijenih i protjeranih sa mnogih teritorija Europe, ukljucujuci i Jugoslaviju? Pa, nisu valjda svi Nijemci bili nacisti?! Ispricavaju li se Rusi ikomu zbog komunistickih zlocina diljem svijeta koje su oni svojedobno sponzorirali? Ispricavaju li se Amerikanci zbog mnogobrojnih ratova koje su diljem svijeta zapoceli i stotina tisuca zrtava koje su prouzrokovali? Ispricavaju li se Srbijanci ikomu ca cetnicke zlocine iz II svjetskog rata i desetine tisuca mrtvih i milijune raseljenih koje su u ime velikosrpske ideje prouzrokovali 90-ih? Ispricava li se Turska ikomu zbog pola tisucljeca zlocina koje su cinili osmanlije? A ovaj Pofukic, svako malo ista prica..., ono sto bi u narodu rekli... k'o Svabo tra-la-la...

VL
TO
tolitol
12:49 11.09.2019.

I onda se neki ovdje ćude zbog čega mnogima teme poput Drugog svjetskog rata idu na živce... Kako jasnu povijesnu lekciju i pravi potez njemačkog državnika pokušati zlorabiti za unutarpolitičko prepucavanje u Hrvatskoj. Njemački predsjednik se opravdano ispričao jer je Njemačka napadom na Poljsku gurnula Europu u ludilo. Pritom je baš u toj Poljskoj izginulo oko 3 milijuna etničkih Poljaka i 3 milijuna poljskih Židova. Zastrašujuć podatak. No onda to zlorabiti da bi se isplela priča o totalitarizmima u jednom sasvim drugačijem kontekstu kakav je bila Hrvatska.... nevjerojatno! Inače, novinaru za podsjetnik, upravo je Europski parlament prije desetak godina proglasio Europski dan sjećanja na žrtve totalitarističkih režima, a Vaclav Havel i tadašnji njemački predsjednik Gauck su nešto ranije potpisali Prašku deklaraciju o europskoj osudi komunizma i obrazovanju o njegovim zločinima. Pa neka novinar pokuša i iz tih činjenica isplesti nekakv spin za domaću uporabu.

VL
SO
Somelier
07:44 11.09.2019.

Steinmeier ionako nema nikakove ovlasti. Ako se osječa krivim nek se izvinjava ali ona službena Njemačka koja o svemu odlučuje još uvijek na čelu sa Merkel nije se izvinula. Treba osuditi Fašizam i Nacizam ali izvinjavati se za nešto što su učinili oćevi ili djedovi smatram nerazumnim. Znači novim naraštajima ne daje se pravo da žive pošteno jer se moraju izvinjavati za nešto što nisu počinili.

VL
MK
mksdk
13:30 11.09.2019.

Ponizno se ispričavao kako bi laž mogla dalje živjeti. Svih šest "logora smrti" su "sulučajno" na komunističkoj strani željezne zavjese i oni nisu mogli biti ispitani od strane zapadnih stručnjaka odmah nakon rata (jer da su tada mogli biti ispitani, priča o holokaustu nikada ne bi ni zaživjela). Od trenutka kada se slobodno moglo pristupiti tim logorima dogodilo se neizbježno... revizionizam. Naprosto, kada su se konačno mogli pogledati fizički dokazi optužbe na račun Nijemaca, lako se moglo vidjeti da je situacija ista kao i u zapadnom dijelu Njemačke... da optužbe ne drže vodu i da materijalni dokazi ne samo da ne potvrđuju službenu priču (koja je tada već postala "općepoznata" i "općeprihvaćena") nego ju u temeljima ruše. Stoga, i čin isprike nad navodnim masovnim zločinom na Poljacima ima svrhu afirmacije naracije o planu i provedbi plana istrebljenja Židova.

VL
ML
mlinkamlinka123
16:41 11.09.2019.

Uzeli su zlato iz okupiranih zemalja I zato se brzo oporavilo od rata

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.