Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zašto nam je teško izaći iz stupice srednjeg dohotka

Hrvatska nema snažne razvojno-istraživačke, industrijske i tečajne politike kao ni kontrolu tokova kapitala

Komentari 2

ST
stefj
09:22 10.10.2019.

Mi smo u procesu izjednačavanja plaća, a ne u procesu nekih reformi. Nama plaće ne diktira tržište jer većinu zaposlenih čine oni na proračunu, pa nam rashodovna strana proračuna žestoko ograničava rast, umjesto da ga potiče...

VL
DU
Deleted user
19:30 10.10.2019.

Pitanje je je li gospodarima naše makroekonomske politike i cilj pobjeći iz zamke srednjeg dohotka. To bi značilo povesti rat do istrebljenja protiv vlastitih sinekura a nema te politike koja bi bila spremna platiti takvu žrtvu. Politika čuva svoj prehrambenini lanac pod svaku cijenu..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.