Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zašto Hrvatskoj ne treba amerikanizacija politike

Najava se svodila na tvrdnju da će i naša politika biti svedena na bipolarnost, na model kakav postoji u Americi. Već je na prošlim izborima Most srušio tu tvrdnju, a na novim izborima on i druge stranke vjerojatno će učiniti isto

Komentari 1

IN
Interstellar
10:47 03.08.2016.

Sve više-manje korektno napisano, osim dijela o Bandiću. Zagreb je davno, davno prije Bandića bio velegrad i hrvatska metropola, a za to nije zaslužan niti jedan pojedinac ili osoba sama za sebe nego timovi i niz naraštaja. Nečije zasluge su u tome veće, ali to svakako nisu Bandićeve. I sežu daleko, daleko u prošlost, traju naraštajima.Kulturni identitet grada on (aktualni) razara na sve moguće načine. Bandićeva briga i solidarnost postoje vrlo selektivno: za one koji se priključe njegovom krugu "suradnika". Stranačkih, prijateljskih, familijarnih, po kriteriju "ruka ruku mije, lice obadvije". Za stručnost se ne pita, stručnost je čak otegotna okolnost. Na ključne pozicije često postavlja ljude koji nemaju blage veze s resorom koji im je povjeren. Stručni ljudi u svom području mogu samo tiho raditi, dok im šefuju oni koji su postavljeni ne po kriteriju stručnosti, nego iz razloga koji nemaju veze sa stručnošću. Toliko. Ukratko. Grad izvana postaje ljepši i veći, ali to bi se dogodilo i da je bilo tko drugi gradonačelnik. Iznutra, stvari izgledaju malo drukčije. Zapravo, izgledaju drukčije čim se pogleda ono što ne vide turisti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.