Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNI SE BLAGAJNA MOSKVE
Povratak na članak

Zašto EU još uvijek kupuje ruski plin: 'Preprodajom zarađuju golemi novac'

Tu ne govorimo samo o plinu koji stiže u Austriju i Mađarsku, nego europske tvrtke golemi novac zarađuju i – preprodajom ukapljenog i jeftinog ruskog plina. Treba li to Europi?

Komentari 27

GU
guslač
00:50 30.04.2024.

Zato da se pokaže kako sve ove sankcije i naša silna poskupljenja zbog suosjećanja sa Ukrajinom nemaju nikakvog smisla.

VL
SE
Serengeti
21:32 29.04.2024.

Sankcije na ruski plin i naftu su bila velika glupost EU čelnika sa kojim su upropastiti EU ekonomiju. Da su nastavili kupovati plin i naftu EU industrija ne bi imala problema, ne bi se dizala cijene, ne bi trebale subvencije i sav taj novac "viška" se mogao dati Ukrajini. Ruski plin i nafta se ionako prodaju samo po većim cijenama.

VL
NE
NervozniPoštar
00:28 30.04.2024.

Cijela ova storija oko sankcija je kontradiktorna i sumanuta. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Rezultat politike koju predvodi EU vrhuška je posvemašnje zaostajanje EU za Kinom i SAD-om.

VL
KI
Kontra indoktriniran
07:48 30.04.2024.

Da bi sankcije imale smisla. Evo, i SAD nam preprodaje ruski kao svoj. Tko zna, zna.

VL
LU
Luftbalons
17:10 29.04.2024.

EU licemjeri. Zato tamo Pljenković voli biti

VL
Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
03:14 30.04.2024.

Otkrit ću vam svima tajnu: EU još uvijek kupuje ruski plin jer je mnogo jeftiniji od američkog, i preprodajom zarađuju golemi novac.

VL
Avatar kozorog
kozorog
07:43 30.04.2024.

mogli su i dalje kupovati jeftini ruski plin, imati visoke profite i veliku industrijsku proizvodnju, i iz te dobiti pomagati ukrajincima. samo najnesposobnija eu politička elita zadnjih 50 godina je mogla dopustiti amerima da ju osim vojno od 45-er sad i energetski okupiraju i diktiraju razvoj. još niste svjesni da amerika drma eu obranom, a sad i energetikom. koga amer jednom osvoji ne pušta ga više. putem medijske propagande (čije vam filmove i emisije svaku večer puštaju?) vi ste već osvojeni, vi svaku američku ideju gledate kao svoju, vrhunski uspjeh usa propagande, naročito jer je niste ni svjesni. zašto ne nosite majice sa recimo natpisom 'osijek', već su vam draže one sa 'manhattan'..? sramite se svojeg?! zašto amer ne nosi 'osijek'?

VL
PL
plotto
06:53 30.04.2024.

Umjesto da kupuju 3 x skuplji američki plin ,oni kupuju od agresora jeftino. Treba svima koji izbjegavaju kupovati skupi američki plin udariti sankcije.I dignuti im u zrak sve plinovode koji nisu pod USA kontrolom.

VL
NO
nogobus2
04:04 30.04.2024.

"Zašto EU još uvijek kupuje ruski plin?" Zato sto drugog plina bas i nema? Ruske zalihe energenata su planetarne naravi, nema zamjene za njih. Budimo zahvalni da Rusi to jos uvijek prodaju.

VL
JO
JozoM
08:24 30.04.2024.

Tko bi u to povjerovao. Uvoze ukapljeni plin jer su plinovodi sankcionirani, a onda nakon iskrcaja ga izvoze u Azijske zemlje. A koje to Azijske zemlje kad mnogo južno Azijskih zemalja ima svoje resurse i Saudijce pred nosom. Tu bajku mogu u vrtiću pričati.

VL
Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:29 29.04.2024.

Bitno je da Rusi za plin dobiju sve manje novaca.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.