Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekspresno uhićen

Zaštitar ukrao ključeve blagajne pa oteo novac dok nitko nije gledao

zaštitar (1)
Boris Ščitar/PIXSELL
24.02.2011.
u 21:14

Koliko je tisuća kuna odnio iz poslovnice Croatia osiguranja u kojem je radio, ne zna se. Nije jasno je li ga stigao potrošiti

Umjesto da čuva imovinu od kradljivaca, 39-godišnji zaštitar zagrebačke tvrtke AKD Zaštita d.o.o. učinio je baš suprotno. On je, naime, u subotu iz osječke poslovnice Croatia osiguranja ukrao nekoliko tisuća kuna. O kojoj je točno svoti riječ u policiji, a ni u osiguravajućoj kući nisu željeli jučer otkriti.

Kako smo doznali, 39-godišnji zaštitar s područja Osijeka prvo je ukrao ključ sa stola blagajnice pa tek poslije, dok nitko nije gledao, iz blagajne uzeo novac. Otkriveno je to nakon kriminalističkog istraživanja, a kako u blagajnu nije bilo provaljeno već je ona otključana pa ponovno zaključana, odmah se posumnjalo da je novac uzeo netko tko ima pristup uredima osiguravajuće kuće.

– Poslije povratne obavijesti od policije da će protiv radnika biti podnesena prijava, protiv njega smo pokrenuli postupak raskida ugovora o radu. Nadalje, o provedenom postupku otkaza ugovora bit će obaviještena policija, a AKD Zaštita će, s obzirom na okolnosti ovog događaja, ocijeniti mogućnost pokretanja postupka za nanesenu štetu trgovačkom društvu – kaže Neven Martić iz AKD-a. 

Komentara 2

PO
podravacc
06:05 25.02.2011.

Da je dobro to što je napravio,nije dobro,ali čovjek mjesecima,ponekad i godinama gleda kako se hrpe novaca prebacuju,uplaćuju isplaćuju,vidi kako se bankari i drugi moćnici ponašaju i zapita se:ovdje je stotine tisuća kuna,eura ili neke druge valute,a ja radim za crkavicu od 19-20 kn na sat i još me svako prca,šef,stranke,vlasnik objekta....

Avatar rovad
rovad
11:14 25.02.2011.

Ja ne mogu vjerovati.....ovo je nečuveno....znam da je recesija i sve ali ovakav kreten biti to samo ti možeš....konačno ti je firma stala na kraj kad te šef poslovnice nije davno riješio jer ovo mu nije prvi put....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije