Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITAR DOBIO OTKAZ

Bilo mu je dosadno prvi dan na poslu pa jednim potezom uništio sliku vrijednu 6,6 milijuna kuna

Ilustracija
Pixabay/ilustracija
10.02.2022.
u 09:54

Djelo je poslano u moskovsku galeriju i pregledao ga je restaurator umjetnosti

Slika vrijedna 740.000 funti (oko 6,6 milijuna kuna) uništena je nakon što je zaštitar iz Rusije iz dosade na nju krenuo crtati kemijskom olovkom

Na djelo "Tri figure" umjetnice Anne Leporskaye zaštitar je odlučio nacrtati oči. Naime, slika prikazuje likove osoba bez lica. 

Muškarac nije identificiran, no vjeruje se da je riječ o 60-godišnjaku koji je radio za privatnu zaštitarsku tvrtku. Njemu je, naime, to bio prvi dan na poslu, piše Daily Mail

Dodatne detalje na slici iz 1930-ih uočilo je dvoje posjetitelja koji su uživali u izložbi početkom prosinca 2021. godine.

Djelo je poslano u moskovsku galeriju i pregledao ga je restaurator umjetnosti. Oštećenja se, prema riječima restauratorskog stručnjaka, mogu otkloniti bez dugotrajnog oštećenja umjetnine. Šteta na slici i troškovi restauracije procijenjeni su na 2.470 funti (oko 22.000 kuna).

Policija je otvorila istragu za vandalizam, a restauraciju će platiti tvrtka za koju je zaštitar radio. On je, naime, otpušten.  

VIDEO Vozio s 4,5 promila i ostao bez vozačke dozvole, nekoliko sati kasnije vratio se za upravljač

Ključne riječi

Komentara 7

ST
Stari
13:17 10.02.2022.

Nije ju uništio nego samo malo oštetio,a možda i dopunio. A ta mrljarija kojoj se ljudi dive košta toliko. Pa ovaj svijet je stvarno otišao u mp3.

ST
Stari
17:59 11.02.2022.

Ove druge slike su stvarno ljepota, klasika ali ova bezvezarija ga je valjda izazvala da je to učinio mada nije smio.

PR
prokurator
20:54 10.02.2022.

putinov frend iz dana vožnje taxija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije