Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deutsche Welle
Povratak na članak

Zastave spoticanja u Mostaru

Hrvatske zastave postavljene povodom 25-godišnjice utemeljenja Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne u Mostaru, izazvale su brojne oštre reakcije nevladinog sektora.

Komentari 21

UJ
ujko123
12:31 20.11.2016.

turska posla...

VL
AN
anticenzura
12:37 20.11.2016.

A oni imaju natpise na arapskom okolo po Federaciji, po ducanima, resoranima i reklame po gradu. To je inace legitimno, narode na svome ognjistu su sveli na manjine u svojoj kuci.

VL
MR
MR78
13:27 20.11.2016.

Što je više lome to je volim jače! Ovima što smeta šahovnica poručujem "Neka pati koga smeta!"

VL
DU
Deleted user
17:00 20.11.2016.

Kako se osjecaju hrvati kada srbi izvjese svoje zastave u Vukovaru?

VL
UM
umnjak
14:18 20.11.2016.

Arapski natpisi, turske zastave, ratne zastave Armije BiH .... postoje, a zastave Herceg-Bosne, jedini prostor u BiH s kojeg Hrvati nisu zbrisani s lica zemlje, smetaju tim istim neprijateljima jednog cijelog naroda.

VL
DE
dernek
17:47 20.11.2016.

A jesu se i okupili paraziti po udrugma.

VL
MM
maximilijanalexandar.max
15:06 20.11.2016.

Tko je smije skinuti...

VL
TR
trolokva
14:14 20.11.2016.

koji clanak pa to je strasno,znaci treba ukinuti legitimnu zastavu hrvatskoga naroda u Bih,zastavu pod kojom smo se obranili od agresora,za koju smo zivjeli i umirali koja je za nas svetinja,pa gospodo draga prije ce svi Hrvati u bih umrijeti nego cete vi skinuti ovu zastavu ali cini mi se da vam je to i cilj,ali uspit necete jer pobijedio je lav iz plemena judina,i hrvatski ce narod uz njegovu pomoc.

VL
Avatar Dork
Dork
18:13 20.11.2016.

Pojedine nevladine organizacije, medijski spineri i tzv. politički analitičari otvoreno su prethodnih dana prizivali izolaciju hrvatskog i srpskog naroda u BiH. i hapšenje njenih funkcionera, nastojeći valjda time da opravdaju nemali novac koji dobijaju od inozemnih donatora. Na tom valuu plove i pojedini oporbeniu političari u Hrvatskoj, nadajući se da će im moguće sankcije usmjerene protiv BiH-Hrvata i njihovih predstavnika omogućiti ono što sami nisu u stanju – preuzimanje vlasti. U Daytonu je predviđeno Vijeće ministara BiH od tek tri ministarstva: civilni poslovi i komunikacije, vanjski poslovi te vanjska trgovina i ekonomski odnosi. Tako je bilo od prvih općih izbora 1996. do 2000. kada se broj ministara odlukom OHR-a popeo na šest, 2002. na sedam, a 2004. na devet ministarstava. Nova ministarstva uglavnom nemaju veze s Dejtonskim sporazumom ni voljom Hrvatske i Hrvata u BiH. Ministarstvo pravde, Ministarstvo financija i trezora te Ministarstvo obrane krše ono što je dogovoreno u Daytonu. Također, OHR-ova odluka o stalnom predsjedatelju Vijeća ministara krši jednakopravnu zastupljenost svih konstitutivnih naroda. Do 2002. predsjedatelji su se iz svakog naroda rotirali svakih osam mjeseci. Lokalni izbori u BiH samo su potvrdili bošnjačke namjere da podijele tu državu na dva nacionalna entiteta – srpski, koji se nedavno legitimirao organizacijom referenduma i bošnjački, u kojem muslimanska komponenta svoje gubitke od Srba nadoknađuje otimanjem hrvatskih prostora. Primjer takve islamističke ekspanzije, bošnjačka je politika manifestirala na izborima u gradiću Stocu, kojeg bošnjačka politika u lukavoj strategiji zaposjedanja donjega toka rijeke Neretve, a u konačnici i njezina ušća, smatra svojom ključnom vojno-političkom točkom s koje će nadzirati južne dijelove hrvatske jadranske obale. Naravno, izborno, a još prije toga i demografsko zaposjedanje Stolca podrazumijeva, ako ne osvajanje većinski hrvatskoga Mostara, onda svakako njegovu destabilizaciju kroz izdvajanje tzv. bošnjačkih dijelova grada iz njegova sastava. Za suvremenu Bosnu i Hercegovinu uzajamno uvažavanje nacionalnog identiteta, kulture, jezika, simbola i tradicije svih naroda temelj je stabilnosti i razvoja. Iluzorno je očekivati tu stabilnost ukoliko se samo od jedne strane budu tražili kompromisi, popuštanja i „povlačenja ručne“. Duboko vjerujem da nitko ne bi želio živjeti u nekoj Orwelovskoj BiH u kojoj su sve životinje jednake, samo su neke životinje jednakije od drugih.

VL
ME
Meter
18:27 20.11.2016.

Aveti dižu glavu

VL
KA
kajinx
20:35 20.11.2016.

Ovo je izreka stoljeća: Kako napraviti najljuće neprijatelje? Spasiti ih od genocida!

VL
Avatar Slobodni
Slobodni
21:55 20.11.2016.

Meni smeta nešto drugo, kako ove nevladine organizacije nikada ne protestiraju protiv onih srpskih krpenjača koje oni zovu zastavama i koje su obješene na svakih 50 metara u "rs" a bosanskih je na svakih 10 srpskih po jedna bosanska! Kad udješ kod bilo kojeg gradonačenika ili načelnika policije u "rs" vidjećeš srpsku zastavu ali nigdje bosansku ali to očito nikome ne smeta i očito nije razlog za prosvjede!

VL
KR
Kroat91
00:52 22.11.2016.

Voli mujo jovu.

VL
NE
Neo001
20:41 20.11.2016.

Bez Herceg Bosne propasti će BiH i hrvataki narod

VL
SC
Schlosser
06:43 21.11.2016.

Opet se bude Jugoslaveni i pricaju o nekakvoj multietnickoj drzavi koju velika vecina gradjana ne zeli.Oni su borci za stvaranje nekakve nove zajednice naroda,regije ili slicno ali ne zele vidjeti da takva zajednica nije pozeljna od vecine gradjana svih vjera i nacionalnosti.Nametati takvu jednu zajednicu vecini od strane manjine jednako je opasno kao i sve vrste nacionalizama o kojima isti pricaju.Zelja tih istih je da svi gradjani BiH postanu Bosanci ili Bosnjaci ali ne vodi li to nestanku istih samo na drugaciji nacin.Nece vise postojati kao Hrvati,Srbi ili drugi i to je po ovoj gospodi u redu bez da pitaju te gradjane,zele li oni promijeniti svoju nacionalnu pripadnost.I to se zove demokracija na Balkanski nacin.

VL
DU
Deleted user
18:17 20.11.2016.

Smetaju ih hrvatske zastave u Mostaru,a ne smeta ih što je u hrvatskoj vladi stranka Most koja je osnovana upravo u tom gradu?Usput rečeno,Bulj je ovaj vikend u Vodicama partijao na zlochincem Kordichem kojeg su dočekali opet ka Isusa sa svećeničkom svitom i političkim vrhom u lokalnom hotelu.Odlučite se više ko ste i što ste,šarate i muljate narod na čijoj grbači živite!

VL
DU
Deleted user
09:14 21.11.2016.

Hrvati u BiH moraju imati svoj entitet , svoj teritorij jer bez toga će nestai kao narod, sve ostalo su priče i pričice za malu djecu, a političari iz Hrvatske nemaju znanja ni snage to ni reći, a kamolo napraviti,jerer oni su slika kmetskog mentaliteta i zbog toga je to sve takvo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.