Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zar bi profesionalni san svakog ginekologa trebao biti pobačaj!?

Pobačaj, a posebice ne težak slučaj Mirele Čavajde nije tema za histerične i agresivne rasprave. Nema zakona koji može unaprijed riješiti takve situacije

Komentari 39

VI
Vita1
01:19 18.05.2022.

Pobačaj bi im trebao biti noćna mora-jer je pobačaj potpuno protivan njihovoj profesiji.

VL
VI
@viktor2212emil@
07:35 18.05.2022.

Rješenja postoje. Ako žena ostane u drugom stanju, ako tijekom trudnoće i poroda nije ugrožen ženin život, ona mora roditi to dijete, odnosno ne smije ga ubiti. Ako ubije dijete u bilo kojem periodu trudnoće, treba kazneno odgovarati . Akoo roditelj/roditelji iz bilo kojeg razloga (neimaština, bolesno dijete, hedonisti su, itd.) ne žele dijete, koje su rodili, bez obzira na razlog, država je dužna preuzeti brigu o tome djetetu. Na taj način bi se na minimum svela masovna ubojstva nerođene djece, a ujedno bi se značajno doprinijelo i rješavanju problema nataliteta, što je ozbiljan problem u državi.

VL
ST
sttipe
20:49 17.05.2022.

Ministarstvo tuđih poslova u RH, ima milijun ministara, i raselit će ostala 2 milijuna!!

VL
ST
sttipe
20:48 17.05.2022.

Srednji vjek opet, stiže!!! Kradu naš novac, i njime rade protiv nas.

VL
KO
Kološanin
08:16 18.05.2022.

Sumnjam da se može poboljšati postupak i osigurati lakša dostupnost legalnog prekida trudnoće na način kako to aktivisti u Hrvatskoj rade. Umjesto traženja i nuđenja konkretnih rješenja, napada se crkva, vrijeđaju svi koji drugačije misle, zabranjuje se ustavno pravo na izražavanje drugačijeg mišljenja kao što to radi gradonačelnik Tomašević. Agresivnim, vulgarnim i nekonstruktivnim metodama samo se antagoniziraju i oni koji su neutralni po ovom pitanju. Zar gospođa Benčić misli da je baš ona ta koja će promijeniti 2000 godina nepromijenjen stav crkve?

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
16:57 17.05.2022.

Zar bi san svakog profesionalnog vojnika trebao biti rat?

VL
SL
slavenZadravec
18:06 17.05.2022.

Svi znaju da fetus egzistira unutar i pomoću tijela žene u kojoj se nalazi, ali bi nekim čudom, trebao imati veća prava od te iste žene da odlučuje o svom tijelu. Država Gilead bi trebala biti fikcionalna distopija, ali izgleda da ima zagovornike u stvarnosti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.