Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA

Započinje suđenje za ubojstvo na Zrću: Ubojica nije otkrio motiv ni naručitelja

Duge cijevi na ulicama Zadra, priveden ubojica sa Zrća
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
16.03.2023.
u 10:30

Optužnica za hladnokrvnu egzekucije na Zrću podignuta je u siječnju, a potvrđena početkom veljače, te bi suđenje moglo započeti ili do kraja ožujka ili početkom travnja

Na zadarskom županijskom sudu uskoro započinje suđenje 29-godišnjem Dušku Tanaskoviću za ubojstvo prošlog ljeta na Zrću.  On je 25. kolovoza 2022. godine u šest sati na otoku Pagu, ispred noćnog kluba na plaži Katarelac prišavši mu s leđa pištoljem iz neposredne blizine hicem u glavu ubio 39-godišnjeg crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića. Potvrdila je za Večernji list skorašnji početak suđenja glasnogovornica županijskog suda u Zadru sutkinja Sandra Radanović.

- Vezano za Vaš upit obavještavam Vas da je navedeni kazneni predmet dodijeljen u rad raspravnom sucu, te se ubrzo očekuje zakazivanje rasprave. Predmet je dodijeljen u rad sutkinji mr. sc. Ani Brkić - rekla je glasnogovornica Sandra Radanović o suđenju za ubojstvo za koje je predviđena kazna od pet do 20 godina.

Optužnica za hladnokrvnu egzekucije na Zrću podignuta je u siječnju, a potvrđena početkom veljače, te bi suđenje moglo započeti ili do kraja ožujka ili početkom travnja. Izvjesno je, kako doznajemo, da bi na suđenju Dušku Tanaskoviću iz Srbije, a koji je u Hrvatsku navodno došao s krivotvorenim dokumentima, moglo biti pozvano niz svjedoka koji su vidjeli ubojstvo navodnog ‘škaljarca‘ Gorana Vlaovića (38). Neki od svjedoka su Vlaoviću koji je preminuo na putu prema bolnici, pokušali pomoći no bezuspješno.

O novom obračunu balkanskih mafijaških klanova, škaljarskog i kavačkog, a  u kojem je ubijeno niz osoba, odmah se počelo pisati nakon ubojstva na Zrću kao i o navodno plaćenom iznosu navodno naručene egzekucije. Špekuliralo se o tome da je ubojstvo plaćeno nekoliko desetaka pa do 50.000 eura. Što je pak utvrdila istraga saznat će se uskoro na suđenju. Ubojica je, kako se navodilo, unatoč prvotnim suprotnim špekulacijama, psihički bio svjestan svojih postupaka prilikom počinjenja ubojstva, a da je bio ubrojiv očito potvrđuje i činjenica da je uspio odbaciti pištolj i uništiti mobitel.

Duge cijevi na ulicama Zadra, priveden ubojica sa Zrća
1/6

Tanasković navodno nije otkrio tko je navodni naručitelj. U crnogorskim medijima se, kako se navodilo, spominjao kao naručitelj stanoviti Zvicer, kao i da je za ubojstvo plaćeno 50.000 eura. Već sada je izvjesno je da će na suđenju biti pušten snimak nadzornih kamera s kojih se vidi ubojstvo i što mu je prethodilo i ponašanje ubojice nakon ubojstva. Očekuje se i jako policijsko osiguranje odnosno duge cijevi tijekom suđenja u Zadru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije