Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prihodi i ušteđevine

Zanima vas koliko su 'teški' premijeri zemalja u regiji?

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
11.05.2013.
u 08:49

Alenka Bratušek, predsjednica Vlade Slovenije dostavila je podatke o svojoj imovini prije nego što je početkom ove godine postala prva predsjednica vlade u povijesti Slovenije. Prikazala je sve prihode i ušteđevinu do "najmanjih detalja

Kako žive premijeri zemalja u regiji i koliko su "teški"? Usporedbu je napravio Blic, a najdetaljniju imovinsku karticu prikazala je slovenska premijerka.

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović prijavio je mjesečne prihode u iznosu od 1600 eura. Kupio je na kredit stan od 127 kvadrata u Krajiškoj ulici u centru Zagreba, čija je vrijednost 298 800 eura. Prodao je dvoetažni stan od 130 kvadrata koji je bio naveden u prvoj imovinskoj kartici, za koji je navodno dobio 170 000 eura. Vlasnik je i "passata" iz 2005. godine, a ima ušteđevine u iznosu od 5000 eura.

Alenka Bratušek, predsjednica Vlade Slovenije dostavila je podatke o svojoj imovini prije nego što je početkom ove godine postala prva predsjednica vlade u povijesti Slovenije. Prikazala je sve prihode i ušteđevinu do "najmanjih detalja." Ne čudi to obzirom da je upravo prikrivanje prihoda njenog prethodnika Janeza Janšu "koštalo vlasti".

Pojavile su se neke sumnje u slovenskoj javnosti da predsjednica Vlade, koja se vozi u mercedesu A klase koji je 2010, kada je kupljen, vrijedio 14.700 eura, nema na bankovnom računu više od 10.000 eura. Slovenska premijerka prima mjesečnu bruto plaću u iznosu od 4 712,76 eura, vlasnica je polovine kuće od 187 četvornih metara i parcele od 366 te voćnjaka od tisuću četvornih metara. Prikazala je i vlasništvo 1/48 puta u Stražišču pri Kranju, a u banci ima ušteđevine u iznosu od 9659,59 eura.

Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH prijavio je prihode od 1070 eura mjesečne bruto plaće, vlasništvo pola stana u Mostaru od 90 kvadrata, automobil seat leon iz 2008. godine te ušteđevinu u banci u iznosu od 15 000 eura.

Crnogorski premijer Milo Đukanović prijavio je Komisiji za sprječavanje sukoba interesa mesečne prihode od 940 eura, uz nekretnine i vlasničke udjele koje posjeduje u tvrtkama. Za razliku od Bratušek, Đukanović nije naveo nikakvu ušteđevinu u banci, iako je sredinom travnja prihodovao više od milijun eura prodajom 2,55 posto udjela u Prvoj banci, što nije objavljeno na stranicama Komisije za sprječavanje sukoba interesa.

Nikola Gruevski, predsjednik makedonske vlade, ima mjesečne prihode od 1300 eura, prijavio je umjetničke slike, i to 25 djela čija je ukupna vrijednost oko 7.200 eura, a poznato je i u kojim bankama ima račune.

Ivica Dačić, mjesečno prima 1470 eura plaće, a na dnevnicama za službena putovanj od rujna 2012. do siječnja 2013. dobio je još tisuću eura. Vlasnik je tri četvrtine stana od 119 četvornih metara, a kao član upravnog odbora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije ne prima nikakvu naknadu.

>>Ž. Kerum najbogatiji zastupnik. Samo ušteđevine ima 55 mil. kuna

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije