Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN NESTALIH OSOBA

Mario Radić: Ne brinemo o svojim najboljima koji su živote dali za ovu državu

Zagreb: Ivan Penava i Mario Radić o Pride Ridu i drugim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
30.08.2023.
u 15:50

Što se tiče najavljene konferencije, Radić je mišljenja kako se radi o ''predigri ponovnom pokušaju bacanja vijenaca u Dunav samo dan prije obilježavanja pada Vukovara''

Ove srijede obilježava se Međunarodni dan nestalih osoba, povodom kojeg se zamjernik predsjednik Domovinskog pokreta Mario Radić osvrnuo na 1.807 osoba koje su nestale u Domovinskom ratu, ali i najavljenu konferenciju Srpskog narodnog vijeća (SNV).

Kako je objavljeno na Facebook stranici DP-a, međunarodni dan nestalih može i treba tako nazivati svugdje u svijetu, međutim, u Hrvatskoj bi se to trebao zvati ''Međunarodni dan prisilno odvedenih, mučki ubijenih te više puta bagerom odtrpavanih i zatrpavanih na raznim lokacijama''.

- Svi ti koji ne žele reći istinu o tome gdje se nalaze naši najmiliji, ne žele mir na ovim prostorima, a država koja ne želi znati za desetine tisuća posmrtnih ostataka na Kočevskom rogu, Teznom i ostalim raznim jamama te koja čak niti ne želi preuzeti ostatke, de facto će dovesti do situacije gdje ćemo ponovno imati takve grobnice u budućnosti. Današnja vlast, i da želi, ne može to napraviti jer aktualna koalicija Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca svim silama pokušava napraviti potpuni zaborav na te monstruozne zločine, a istovremeno paljenje svijeća za pale hrvatske ratnike, mučenike, ali i njihove likvidatore potez je bez presedana - poručio je Radić. 

POVEZANI ČLANCI:

Što se tiče najavljene konferencije, Radić je mišljenja kako se radi o ''predigri ponovnom pokušaju bacanja vijenaca u Dunav samo dan prije obilježavanja pada Vukovara''.

- Time se želi u potpunosti izjednačiti ratne zločine i krivnju u ratu. Ja dobro znam što znači izgubiti nekoga u ratu i što znači nemati gdje zapaliti svijeću vlastitom ocu, kao što niti moja baka nije imala gdje zapaliti svijeću svojoj braći pobijenoj '45. godine. Očito je da se povijest ponavlja, a ne stanemo li ovomu na kraj i ne skinemo li ih s grbače, očigledno je da će nam se prošlost opet ponoviti - naveo je zamjenik predsjednika.

- Također, napominjem da je na dan pada grada Vukovara održana sjednica tzv. 'RSK' pod predsjedanjem prethodnice današnjeg SDSS-a, tadašnjeg SDS-a, gdje u zaključcima te sjednice stoji kako im se trebaju predati kompletno svi zatvorenici kako bi im oni sudili. To ''suđenje'' izvršeno je na Veleprometu i Ovčari, gdje je uz kompletnu pomoć mehanizacije JNA, tajnih službi Republike Srbije i lokalnog SDS-a izvršen najveći pokolj na teritoriju Hrvatske. Isto ovo dogodilo se nakon II. Svjetskog rata, kada su oružane snage tadašnje JNA izvršile masovne egzekucije, bestijalna zvjerstva te potrpali ljude po rovovima i jamama. Zločin izvršen u državnoj organizaciji i pojedinačni zločin nisu isti zločini. Hrvatska povijest je povijest sakrivanja i zatiranja istine. Mi kao država ne brinemo o svojim najboljima koji su živote dali za ovu državu, a najgore među nama postavljamo u prve redove ili na rukovodeća mjesta i to će nas definitivno odvesti u propast. Moramo li sve iznova proživljavati? Jer tko ne pamti, iznova proživljava! - zaključio je Radić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije