Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vulin

'Zamislite da netko u Auschwitzu razvije transparent 'Sieg Heil''

23.04.2018.
u 10:57

Zorana Mihajlović rekla je da ima dojam da bi možda pola Vlade RH imalo zabranu ulaska u Srbiju da je srpska vlada reagirala na sve ono što se u prethodnom razdoblju čulo od strane članova hrvatske Vlade

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, kojem je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova uoči komemoracije u Jasenovcu poručilo da nije dobrodošao, rekao je da Vlada Hrvatske nije željela da on bude svjedok i da se suprotstavi razvijanju transparenta s natpisom Za dom spremni.

Jučer je održana državna komemoracija žrtvama ustaškog logora u Jasenovcu, a Vulin se na kraju unatoč najavama nije pojavio na liturgiji u Mlaki kraj Jasenovca. Kako je ranije pisao Večernji, hrvatski granični prijelazi dobili su obavijest da Vulina ne puštaju u Hrvatsku ako bi došao na granicu.

- Pošto su jučer ustaše u Jasenovcu razvile transparent "Za dom spremni", nije ni čudo što Vlada Hrvatske, koja to nije spriječila, ne želi da budem svjedok, i ne samo svjedok, već netko tko će se tome suprotstaviti. Zamislite da na komemoraciji žrtvama u Auschwitzu netko razvije transparent "Sieg Heil", bio bi uhapšen i odveden ili u zatvor, ili u ludnicu - rekao je Vulin za Kurir.

- U Hrvatskoj se to neće dogoditi i zato u Jasenovcu nema potomaka žrtava Srba, Židova, Roma i, koliko god puta da izmisle razlog zašto sam nepoželjan u Hrvatskoj, istina o genocidu u Jasenovcu za koji se Hrvatska nije pokajala ostaje i ostat će - dodao je.

Podsjetimo, uoči komemoracije dvojica su muškaraca kod mjesta gdje je stajala ploča HOS-a s pozdravom Za dom spremni razvili HOS-ovu zastavu s istim pozdravom.

1/17

Potpredsjednica srbijanske vlade Zorana Mihajlović odluku o uskrati dozvole Vulinu za ulazak u Hrvatsku nazvala je potpuno antieuropskom.

- Ako hoćemo pričati o budućnosti i regiji, zaista moramo možda jedan time out i da se ponovo vratimo na sve ono što su se predsjednik Srbije i predsjednica Hrvatske dogovorili nedavno kada je Aleksandar Vučić bio u Zagrebu, a to je da pokušamo graditi budućnost - rekla je Mihajlović za RTS, dodajući kako nacionalisti ni s jedne ni s druge strane ne donose dobro vlastitim državama, a kamoli regiji. Mihajlović je također osudila izjavu premijera Andreja Plenkovića da je Srbija bila agresor na Hrvatsku.

Mihajlović je komentirala i nedavni prekid posjeta delegacije Sabora Srbiji nakon incidenta ratnog zločinca i zastupnika u srbijanskoj Skupštini Vojislava Šešelja, rekavši da ima dojam da bi možda pola Vlade RH imalo zabranu ulaska u Srbiju da je srpska vlada reagirala na sve ono što se u prethodnom razdoblju čulo od strane članova hrvatske Vlade.

Komentara 83

ON
onill
12:32 23.04.2018.

Malo nas je al smo g***na , osim sportasa i branitelja.

DA
danijelrukavina4
12:13 23.04.2018.

Čini mi se da ljudi koji su na vlasti, bilo kojoj, a koji nemaju potencijal, ili kvalifikacije, ili znanja da ljudima organiziraju sadašnjost i povedu ih u budućnost, stalno maltretiraju ljude sa prošlošću. Iza "huškanja" se obično skriva kompletna nesposobnost, a kod te "obrane" od "neprijatelja" (koji je obično iluzija) , vješto se krije samo očuvanje statusa, privilegije, položaja u vlasti, moći, novca itd...

WW
wwwcro
11:23 23.04.2018.

Srbi su teroristi odgovorni za smrt više miliona ljudi. Započeli su 1. svjetski rat, zatim su započeli ratove protiv Slovenije, Hrvatske, BiH, Kosova i ratovali su protiv NATO snaga. Između ratova ta vrijeme mira ubili su više od milion ljudi... osuđeni su za genocid u Srebrenici. Prestrašno. Oni su zadnji koji bi trebali bilo kome ukazivati na bilo kakav problem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije