Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobit će odštetu

Zamijenili ga s nacistom: Glumac dobio tužbu protiv Independenta

Ljubomir Jurković
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
22.03.2013.
u 22:10

Jurković je podnio tužbu u studenom 2010. godine nakon što su uz članak o Samuelu Kunzu, čuvaru u koncentracijskom logoru Belzec u Poljskoj, objavili njegovu fotografiju koju su preuzeli iz filma "Živi i mrtvi" u kojem je glumio ustašu

Hrvatski glumac Ljubomir Jurković prihvatio je novčanu odštetu od britanskog lista Independent nakon što ga je isti list predstavio kao nacističkog ratnog zločinca, javlja Guardian.

Jurković je, naime, podnio tužbu u studenom 2010. godine nakon što su uz članak o Samuelu Kunzu, čuvaru u koncentracijskom logoru Belzec u Poljskoj, objavili njegovu fotografiju koju su preuzeli iz filma "Živi i mrtvi" u kojem je glumio ustašu.

Pod fotografijom je pisalo "ratna fotografija Samuela Kunza, jednog od najtraženijih nacističkih ratnih zločinaca".

– Želim jasno reći da moj klijent nikada nije počinio ratni zločin, bilo za vrijeme Drugog svjetskog rata ili rata u BiH, te da nije povezan s aktivnostima takve vrste te da ne pripada niti jednom obliku nacističke ideologije – rekla je Jurkovićeva odvjetnica Christina Michalos te dodala kako mu je ta fotografija nanijela veliku emotivnu i duševnu bol te poniženja.

>> Časni Englezi prozvali me nacistom, a sad – lažu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije