Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sandra Artuković Kunšt

‘Žalosno, bit su zakona zasjenili pomiješani papiri’

kunšt
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.07.2014.
u 19:00

Problem je bio s redoslijedom amandmana pa sam se još i snašla, kaže Artuković Kunšt

Iako se dan prije “proslavila” u Saboru tako da je zaslužila i kritiku predsjednika Sabora Josipa Leke, a zatim je ni mediji nisu štedjeli u “sramoćenju”, zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković Kunšt bez imalo ljutnje obrazložila nam je svoj “loš dan”.

“Bila sam pripremljena!”

– Uz amandmane Vlade, primili smo veći broj amandmana klubova zastupnika Laburista, HSU-a i zastupnika Gorana Marića (HDZ) i redoslijed kojim su oni bili složeni kod mene slučajno je ispao drukčiji od redoslijeda koji je imao predsjednik Sabora. Zbog te tehničke pogreške proizišao je pogrešan zaključak da smo bili nepripremljeni za sadržaj amandmana. Osobno sam radila na izradi i pripremi Ovršnog zakona, a i iz snimke se jasno vidi da sam zaista u toj tematici. Žao nam je da je ta poruka o nepripremljenosti proizišla kao posljedica moga redosljednog nesnalaženja u papirima, zbog čega sam se snašla i zamolila predsjednika Sabora da mi pomogne sa svojima, a na kojima je, s obzirom na to da je vodio sjednicu, bio pravilan redoslijed – obrazložila je S. Artuković Kunšt “dramu” u Saboru koja je u medijskoj prezentaciji zasjenila bit.

– Žalosti me da je zbog toga ispušteno iz vida ono bitno što smo s amandmanima postigli, a pri čemu smo djelomično usvojili i oporbene amandmane koji su pridonijeli da predloženi zakon ima određena poboljšanja koja se tiču svih zaposlenika. Naime, putni troškovi i naknade za službena putovanja izuzeti su od ovrhe. Budući da se pojedina izuzeća od ovrhe mogu odrediti i drugim zakonima, a i zbog nesnalaženja u tumačenju, pokazala se potreba da se to konačno definira u temeljnom zakonu za ovrhu. I još smo tome dodali potpore koje radnici primaju za neprekidno bolovanje dulje od 90 dana i za slučaj smrti užeg člana obitelji.

Nestranački na udaru

Na pitanje je li na pretjeranu kritičnost medija utjecalo to što je premijerova prijateljica iz srednjoškolskih dana, S. Artuković Kunšt je uzvratila: – Naprotiv, mislim da je stvar u tome da smo mi koji smo potpuno nestranački dužnosnici više na vjetrometini nego što bi bili neki drugi.

>> Zamjenica ministra uspjela 'naživcirati' predsjednika Sabora

Komentara 17

FU
fullmark
20:03 17.07.2014.

Ovaa umjesto da se pokrije titovkom po glavi i sakrije u najdublju pećinu, ona nas još pravi i ludima.

ZL
Zlaja7
19:56 17.07.2014.

ma, kojim redom ti slazes? Od 1 pa nadalje ili random odabirom, matere ti? Poklopi se i moli Boga da te zaboravimo sto prije!

DU
Deleted user
19:17 17.07.2014.

Polupismena drugarica bez dana radnog staža kao i njezini drugovi u Vladi. Ide to sve skupa kraju, Bogu hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije