Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nada za generale

Žalbeno vijeće odbacuje tzv. zločinački pothvat?

gotovina, markač
Screenshot: Haaški sud
22.07.2012.
u 01:11

Odvjetnik Mladena Markača, Goran Mikuličić, pojasnio je za Novu TV što znači to što je Žalbeno vijeće pozvalo tužiteljstvo da razradi svoje teze o mogućoj krivnji generala po alternativnim oblicima odgovornosti.

Žalbeno vijeće pozvalo je tužiteljstvo da razradi svoje teze o mogućoj krivnji generala po alternativnim oblicima odgovornosti. Odvjetnik Mladena Markača Goran Mikuličić objasnio je za Novu TV što to znači.

– Žalbeno vijeće je očito u fazi proučavanja spisa i naših žalbi posumnjalo u zaključak Prvostupanjskog vijeća koji je Antu Gotovinu i Mladena Markača proglasio krivima zbog sudjelovanja u zločinačkom pothvatu koji je, de facto, bio izvršen putem nelegitimnog, nezakonitog granatiranja. U slučaju da se taj zaključak ne može potvrditi Žalbeno vijeće razmatra neku drugu vrstu odgovornosti i u tom smislu se obratilo tužiteljstvu koje nije utužilo ništa drugo nego zločinački pothvat – pojasnio je Mikuličić za Novu TV u telefonskom razgovoru te dodao kako Žalbeno vijeće ustvari pita tužiteljstvo misle li, ukoliko zločinački pothvat i nelegitimno granatiranje otpadne, o nekoj drugoj vrsti odgovornosti.

Komentara 48

Avatar nekakav
nekakav
06:53 22.07.2012.

ovo nije novi proces, ovo je samo žalbeni postupak! neće se uvoditi nikakvi novi dokazi, niti nove indicije, nova tumačenja. da su naši mediji, a i politika fer prema nama, dali bi objašnjenje žalbenog suda, i komentar tužiteljstva. ovak ose oept namjerno stvara slike u javnosti da će optužnica pasti (nema više optužnice, imamo presudu!), a realnost govori ipak nešto drukčije. po istim optužnicama je po zatvroima završilo stotinjaksrba. a kod nas se uvriježilo mišljenje da maši neće! e pa malo morgen, dajte službene komentare tužiteljstva i žalbenog suda. ne ova laprdanja debelo plaćenih odvjetnika koje plaćamo mi! ja bih inače volio da sve ovo propadne, da naše puste. al moramo biti svjesni da bi se time otvorio presedan, na temelju kojeg bi onda 90% osuđenih srba momentalno pustili van. morali bi. ako ima pravde.

BL
Blizard
06:54 22.07.2012.

Ako je "zločinacki pothvat" ,braniti svoju domovinu !!! Kako onda ovi desperadosi u Hagu mogu nazvati Agresiju jedne zemlje na drugu ?? Vjerojatno ,nekom vrstom Avanture !

Avatar morski covik 3
morski covik 3
06:23 22.07.2012.

Ajmo Heroji, jos malo i doma ste... Jest da cete se vratiti u Hrvatsku na koljenima - pravi izraz bi bio puno vulgarniji, ali idemo zapoceti temu laganini i sa vjerom u Vas povratak doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije