Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNA SJEDNICA

Zakon o poljoprivrednom zemljištu nije zaživio

Marija Vučković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.02.2020.
u 09:19

Iako i sama svjesna da zakon treba doradu, ministrica je rekla: “Nemojmo više sa svakom novom Vladom mijenjati Zakon o poljoprivrednom zemljištu.”

Jučerašnja sjednica saborskog Odbora za poljoprivredu, o izmjenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, umalo je započela smjenom šefa Odbora nezavisnog Tomislava Panenića. On se uvodno obratio Mirku Ervačiću iz Osatina grupe kazavši da je pismom s optužbama o “djelovanju s klijentelističkim manirama” iskazao nepoštovanje prema Saboru, Odboru i njemu kao predsjedniku te ako ovako kani prozivati i raditi pritisak, razgovor neće moći biti nastavljen.

Kako Panenić nije dopustio reakcije na izrečeno, HDZ-ov Franjo Lucić u podužoj ga je i prilično burnoj prepirci optužio da vodi privatne ratove te predložio glasanje o Panenićevoj smjeni. Do toga ipak nije došlo pa je ministrica poljoprivrede Marija Vučković navela da je od donošenja zakona na suglasnost podneseno 430 programa, od čega su 253 odobrena, te je objavljen 41 natječaj. Iako i sama svjesna da zakon treba doradu, ministrica je rekla: “Nemojmo više sa svakom novom Vladom mijenjati Zakon o poljoprivrednom zemljištu.” No, da ovaj važeći ne valja, ustvrdili su svi sudionici sjednice.

– Učinci zakona nisu dobri. Nije zaživio. Niti po jednom natječaju ništa nije napravljeno, a jedan je čak i poništen. Zakon je u funkciju trebao staviti svu zemlju, a ni jedna četvrtina nije stavljena. Procedura je prekomplicirana. Načelnicima trebaju programi kako će dodjeljivati poljoprivredno zemljište... – pljuštale su kritike sudionika sjednice među kojima se isticao jaz zbog podjele na “velike” i male” igrače.

Komentara 2

DU
Deleted user
11:12 15.02.2020.

gdjo ministrice ne znam cega ...u kolika je vrijednost poljoprivrednih proizvoda koju uvoznici uvezu u hrvatsku dvije ili tri milijarde eura u jednoj godini...???? ...sada ce poceti rasprodaja poljo zemljista ....

PL
Playmaker
04:07 16.02.2020.

Bravo Ministrice !!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije