Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJA
Povratak na članak

Zakon o islamu: Propovijedi u džamijama na njemačkom

Zabranjuje se financiranje hodža i džamija iz inozemstva

Komentari 22

IZ
izraelskidemokrati
16:25 13.12.2014.

bravo..a mislili smo da ste na pogresnom nedemokratskom putu..hodze izvana ne mogu..a jezik samo nemacki ,bravo hi himler.neka se zna nije to diskriminbacija, to je postoanje jednog casnog jezika...dole antisemitizam.

VL
IZ
izraelskidemokrati
16:53 13.12.2014.

takitako@ hehehe nama nece , jer vidi vidi sto sam napisao " zabranjen antisemitizam" hihi ovo pali svuda ,aha znam da ste i vi arapi semiti,ali niste izraelski semiti..a joj nama da zabrani rabine izvana, ma cujes to je "antisemitizam"m" hehe o financiranju sinagoge izvana hihi ma cuj ja hihi da ne pisem vise,da ne bi njemacku opet znas vec.

VL
TA
takitako
16:49 13.12.2014.

to je dobra ideja, ne mogu hodze izvanma, a papa moze vani, biskupi isto, popovi secu svuda..a hodze ne jer su arapi..a arapi su ist semiti..druze izraelskidemokrato, i arapi jesu semiti, a njemacki da to je sluzbeni jezik u njeackoj,j, ali vjera nije sluzbena samo za njemacki, jer pazi ovo " vjera i drazva su radvojeni u zapadnim drzava" vjera je sloboda koja u takvim drzavama " sa vrijednostima zapadnim" je zagarantovana da se odrzi na bilo kojem jeziku..zar cete i vi izraelci pevati njemacki samo na vasim sinagogama, zar ce i vama rabini izvana biti zabranjeni ?

VL
ST
Startrack
02:36 14.12.2014.

Hvala vam braco Austrijanci. Uvjek ste bili lideri i svjetlonose Zapadnog svjeta. Zauvjek s vama Zapadna Hercegovina.

VL
TE
teddybear
17:07 13.12.2014.

Došla đihad internet bojna davat palčeve gore sami sebi a svima dolje haha.

VL
BA
bajo2
10:03 14.12.2014.

covjek dobije dojam da su turci problem u austriji ahahahahahaaaa.pogresno.turci ¨ko turci.problem je u dzamijama u koje ne smiju ni turci ni ostali muslimani uci.iz straha!

VL
DC
DC
01:29 15.12.2014.

Bye bye hodže. Vrijeme je da nadjete posao u zemljama koje vas financiraju. :)

VL
DO
Dongfeng
23:33 13.12.2014.

Zapad se urusava. Nemaju hrabrosti suociti se izravno sa islamom nego ga suzbijaju zaobilaznim metodama. Ovakav politicko korektni pristup uzrokuje kolateralnu stetu koja unistava zapadne vrijednosti poput tolerancije i raznih sloboda. Do sad sam mislio da su samo Amerikanci tako blesavi da izmisle prijetnju terorizma i samo-implodiraju, ali ocito se trend nastavlja i drugdje. Ako su religija i drzava odvojeni, zasto vjerske zajednice ne bi smjele propovijedati na nekom drugom jeziku? Hoce li krscani morati prestati koristiti rijec "amen" i opcenito latinske izraze i poceti koristiti austrijsku rijec? Stvarno ne kuzim, da li je Austrija sekularna drzava ili nije? Da li su isto tako ne-njemacki jezici zabranjeni na TV-u? A sto se tice zabranjivanja vjerskih vodja jer su financirani izvana, hoce li Austrija zabraniti financiranje nevladinih agencija izvana? Znamo na koju drzavu financijera se tu misli. Nemam nista protiv suzbijanja islama, kao ni suzbijanja terorizma, ali ako se ovim putem ostavi i Amerika i Austrija ce biti pustos, i moci ce si pljeckati kako su super suzbili opasnost za drzavu. Tko ce imati koristi od takvih pirovih pobjeda?

VL
UJ
ujko123
21:53 12.12.2014.

Bravo !!! Svaka čast....

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:34 13.12.2014.

Opa, sjeku pipke hobotnice iz Saudijske Arabije. Bolje ikad, nego nikad.

VL
Avatar CptRinas
CptRinas
10:43 13.12.2014.

A sad ce skociti popularnost islama, jer ce ga svi razumjeti. Islam je religija koja plijeni siromasne, a EU poprilicno osiromasuje svoje gradjane.

VL
FU
furest
22:36 12.12.2014.

prekasno

VL
SL
slavojka1000
23:09 12.12.2014.

Kad bi Srbija donijela ovakav zakon čini mi se, uz malo preterivanja (a možda i ne), da bi bacili atomsku bombu na nas. Ozbiljno, kada bi to nekom kod nas palo na pamet, u namanju ruku to bi bilo nedemokratski, kršenje osnovnih ljudskih prava i sloboda, kršenje ustavom garantovanog prava na slobodu vjeroispovesti, mešanje države u posla religije, bili bi hitno natjerani da osudimo predlagače zbog poziva na rasnu,vjersku i nacionalnu mržnju i netrpeljivost, a sasvim sigurno da bi EU vjerovatno zahtjevala suđenje odgovornima na osnovu komandne odgovornosti jer su dopustili takvima iznošenje i prelaganje takvih gnusnih zakona koji diraju u nečiju intimu po pitanju vere. Sve to bi vjerovatno bilo pretočeno u uslove nekog novog poglavlja koje bi svakako bilo kreirano u sklopu pregovora o članstvu sa Unijom, sa tim što poglavlja o korupciji ili pravosudju ne bi mogla biti otvorena dok se ovo, najvažnije, ne zatvori. Ukoliko bi se usprotivili, zaprijetili bi nam teškim posledicama, a ne smem ni da zamislim njihovu sadržinu ili karakter.

VL
HA
harakiri
00:14 13.12.2014.

Bravo Austrija! konačno malo razuma u EU

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.