Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Općine i gradovi u nedoumici
Povratak na članak

Zakon ne smije biti prepreka, ljudima bez kuća mora se pomoći

Udruge gradova: Lokalne jedinice donaciju moraju pokriti proračunom

Komentari 3

HR
Hrabraja
21:38 12.01.2021.

A zašto bi država nekome radila kuće, to je privatna imovina. Koliko ljudi su podstanari, pa šta onda i njim kuće ne napravimo. Ako država svima radi kuće nakon potresa, zašto onda plaćamo osiguranje od potresa

VL
RO
roland
21:07 12.01.2021.

Jedino što je u ovom trenutku isplativo i realno moguće je brza i kvalitetna gradnja stambenih kompleksa. Dakle, velikezgrade, mini Mamutice, s visokim energetskim razredom i protupotresnim standardima! Prvenstveno mislim na Petrinju i Glinu! Iskusna građevinska operativa, visoki kvalitativni standardi, funkcionalno, energetski i protupotresno učinkovito. Jbg, znam da zvuči kao da smo u socijalizmu. Tko hoće neka ide u tu zgradu, a tko hoće da mu država obnovi kuću, e to ne može preko noći. Uz krizu zbog korone, uz obnovu centra Zagreba, ne vidim kako će se ljudima u Majskim Poljanama i Vrginmostu moći obnavljati kuće o državnom trošku. Jednostvano - nije realno.

VL
RO
roland
20:58 12.01.2021.

Pa nema obnove preko noći! Neka naprave mini Mamuticu u okolici Petrinje sa 700 stanova, jednu mini Mamuticu u Glini s 350 stanova. Zgrade koje će izdržati potres od 8 st.po Richteru.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.