Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDF Veljka Džakule:
Povratak na članak

'Zakon koji nalaže obvezu obrađivanja poljoprivrednih zemljišta otjerat će i preostale Srbe iz Hrvatske'

SDF procjenjuje da u Hrvatskoj ima oko 700.000 hektara zakorovljenog poljoprivrednog zemljišta, a negdje oko polovine tog zemljišta pripada izbjeglim Srbima koji nisu u mogućnosti obrađivati predmetnu zemlju

Komentari 14

Avatar vekavac
vekavac
15:40 15.04.2015.

"Brate srbine" dosta ste živjeli na račun poreznih obveznika države koju mrzite.Vrijeme je da se uhvatite motike ili put pod noge kako bi i bio red.Zašto misliš da ću plakati za tobom.

VL
B2
bokida 2
15:39 15.04.2015.

Ako nemožete obrađivati onda prodajte ili dajte državi na upravljanje.

VL
Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
15:05 15.04.2015.

Zaboli me ona stvar za vas

VL
L0
luena 01
15:25 15.04.2015.

Svatko tko ima zemlju a ne obradjuje ju nego cami zapustena treba novcano kazniti ,basta... Il obradjuj il prodaj a ne da se kao ovaj opet nadje ugrozen, moz mislit koje gluposti opet izvale i kad treba radit oni susu ugrozeni,osjecaju se ugrozeni..

VL
JU
Just4theThrill
16:09 15.04.2015.

Treba im zaplijeniti svu zemlju koju su ionako nasilno kolonizirali i zapocesali jer su digli oružje na svoju državu sto puta a sad mole ustupke i korist po običaju. Oni koji stvarno ovdje žive po tim selendrama ionako uglavnom obrađuju zemlju,drže stoku i slično, a ovi što kmeče su lažnjaci koji su pokupovali dokumente da crpe socijalu i razne pomoći od Hrvatske a žive u Srbiji ili čak i puno dalje dok im Hrvatska država gradi kuće koje koriste kao vikendice ili iznajmljuju.

VL
GR
grevilija
16:55 15.04.2015.

Taj zakon je već istjerao Hrvate iz Hrvatske pa sto ne vas Srbe, dosta bilo privilegija i klevetanja Hrvata.

VL
BA
bajo2
16:23 15.04.2015.

700.000 gluposti a ne hektara!

VL
DE
demokršćanin
16:06 15.04.2015.

Postoji rješenje.Ako nisi u stanju obrađivati zemlju iznajmi je onome koji zna i koji ju hoće obrađivati.To se nikome ne brani,a uz to će vlasnik još nešto i zaraditi možda više nego što prima mirovinu u izbjeglištvu,ako ju uopće prima.

VL
DU
Deleted user
15:46 15.04.2015.

Zapravo je dobro što se javio SDF pa od ovog propisa vjerojatno neće biti ništa. Naime, oporezivanje neobrađenog poljoprivrednog zemljišta je stara i pogrešna ideja koja se s vremena na vrijeme pojavljuje jer 1.) državi trebaju novci i 2.) netko naivno misli kako će nasilnim mjeram time potaknut poljopivredu. Oko ovoga postoji toliko problema. Kao prvo tko su vlasnici? U zemljišnim knjigama su počesto upisane osobe rođene prije 100 i više godina. Koga će se porezovat? Onog koji je uredno upisan. Onaj koji zemlju nije prepisao na sebe će ovaj porez izbjeć. Drugo svaka proizvodnja mora biti ekonomski isplativa. Ratari koji danas proizvode su na rubu i često odustaju od poljoprivrede. Dovoljno je pogledati emisiju Plodovi zemlje i tužne sudbine raznih poljoprivrednika. Ne može se ljude prisiliti na poljoprivredu, to je tako bilo u planskoj privredi kad se proizvodilo ne pitajući hoće li tko kupiti proizvod odnosno treba li kome i da li je konkrentan. Treće, u demokratskom društvu građanin je slobodan raspolagati svojom imovinom kako hoće. Ova garnitura vlasti se kontinuirano ljudima nastoji utrpat u sve sfere života i društva, misli da sve oni trebaju organizirati. Koliko imajuvisok mišlenje o sebi toliko omalovažavaju pamet građana. I imaju trajnu želju da nas organiziraju, to su još valja ostaci partijskog razmišljanja. Maras dijeli poticaje kao da poduzetnici ne bi sam ulagali da im se to isplati, Opačićka zakonom propisuje odnose u obitelji.. itd.

VL
Avatar grga-čvarak
grga-čvarak
18:53 15.04.2015.

I tako vas ima previše,samo selite

VL
GU
gustirna
22:36 15.04.2015.

Znaci izgubiti cemo pola vlade,novinara,drzavnih sluzbenika........ako srbi napuste hrvatsku.

VL
DU
Deleted user
23:23 15.04.2015.

Četnik Džakula je bio ministar u vladi tzv. države koja je vodila oružanu pobunu protiv RH. Jednom četnik, uvijek četnik!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.