Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u caffe baru

Zajedno su kupili pištolj kojim je Ivan presudio Slavenu

sprovod
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
03.12.2014.
u 07:57

Iz nekog su razloga pregledavali pištolj kada je iz njega opaljeno. Drljo je na mjestu preminuo

Uz sudački zvižduk, kojim se označava kraj nogometne utakmice, jučer je na seoskom groblju u Starim Mikanovcima pokopan Slaven Drljo (26) koji je u nedjelju smrtno stradao pogođen hicem iz pištolja. Ispalio ga je njegov prijatelj Ivan Sušac. Simbolični sudački zvižduk na ispraćaju bio je želja njegove majke Branke, koja zna koliko je njezin Slaven volio suđenje. Taj posljednji zvižduk označio je jedan od sudaca iz Starih Mikanovaca. Dva dana poslije tragedije u café baru As u Novim Mikanovcima iz obitelji Ivana Sušca kažu da nije bilo nikakvog trećeg čovjeka o kojem se priča, a što su prenijeli i mediji.

Obitelj zatvorila kafić As

– U trenutku pucnjave u lokalu su, uz Ivana i Slavena, bile još četiri osobe. Nikakav treći naoružani čovjek ne postoji. Slaven je stradao od pištolja koji su njih dvojica zajednički kupila prije nekog vremena. Opaljeno je sasvim slučajno i nije pištolj nije bio prislonjen na čelo. U spremniku je bio samo jedan metak i on je usmrtio Slavena kada ga je pogodio u glavu. Prethodno su sjedili i razgovarali kao mnogo puta do tada. Iz nekog razloga su uzeli pištolj i pregledavali ga kada je došlo do opaljenja – kažu nam iz obitelji Ivana Sušca, koji su duboko potreseni ovom tragedijom. Navode i da je odmah nakon tragedije obitelj donijela odluku da se café bar As zatvori kao i da vjerojatno u tom prostoru više nikad neće biti otvoren lokal, koji je odmah odjavljen. Dan poslije tragedije policija je obavila i pretragu kuće obitelji Sušac tražeći možda drugo skriveno oružje.

Nije bilo tajni među njima

– Ništa nisu našli jer ništa nikad nismo ni imali. Ni za ovaj pištolj nismo znali jer, da jesmo, sigurno da bismo ga se riješili. Znamo koliko je oružje opasno, a sada se to i pokazalo – kažu u obitelji Sušac. Tom prilikom u kući je, u pratnji policije, bio i Ivan Sušac koji, kako kažu članovi obitelji, teško podnosi sve to jer je svjestan što je napravio i da je ostao bez velikoga prijatelja. Teško je bolesna i njegova majka pa se svi brinu i kako će ona sve to preživjeti.

– Strašno je sve to. Možemo samo misliti kako je članovima Slavenove obitelji. Oni su odmah te večeri oprostili Ivanu jer znaju da nije bilo namjere. Njih su dvojica bila jako dobri prijatelji pa smo tako i mi svi zavoljeli Slavena, a i oni Ivana. Hvala im na tome iako smo svjesni da Ivana ništa ne može opravdati – kaže rodbina. Prenijeli su nam i da je u kovčeg s tijelom Slavena stavljen i dres s brojem 2. NK Sloge iz Novih Mikanovaca, za koju je do ove sezone aktivno igrao. Koliko je bilo prijateljstvo Ivana i Slavena, dovoljno govori i to da su se viđali gotovo svakodnevno, i to po više puta. Međusobne telefonske pozive nitko nije niti brojio. Među njima nije bilo zabranjenih tema ni tajni, a Slaven je u starijem prijatelju vidio velik sudački i nogometni uzor. Imao je velike životne planove, da položi za saveznog nogometnog suca, što je kanio učiniti uskoro. Iza njega je ostala neutješna obitelj, trogodišnja kćerkica i mnogo prijatelja koji će ga se zauvijek sjećati.

>> U šali rekao prijatelju: 'Ubit ću te'; prislonio mu pištolj na glavu i ispalio hitac

Komentara 10

BS
bravo_sammir
08:23 03.12.2014.

Zao mi je osobe koja je poginula sli treba reci sto ce normalnim ljudima pistolji? I kako pistolj moze nekoga ubiti slucajno kad se zna sa se nikada ne treba makar i prazan okrenuti prema drugome. Zatucanist vlada

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
08:48 03.12.2014.

Idiotizam ubija.

DU
Deleted user
08:44 03.12.2014.

Nema više vojske, nema obuke za rukovanje oružjem, a oružje se može nabaviti na svakom koraku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije