Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vuk jeremić

'Zahvalan sam Makedoniji i Crnoj Gori. Ostali me nisu iznenadili'

'Serbian Foreign Minister Vuk Jeremic prepares for a meeting with his counterparts Peter Balazs of Hungary (not pictured) and Gordan Jandrokovic of Croatia (not pictured) in the foreign ministry build
'ATTILA KISBENEDEK'
14.06.2012.
u 08:39

Na upit hoće li pokušati vratiti na dnevni red UN-a pitanje statusa Kosova, Jeremić je odgovorio kako njegov sadašnji položaj povećava šanse Srbije

– Zahvalan sam Crnoj Gori i Makedoniji na potpori. Što se tiče ostalih – nije me iznenadilo. To je bila samo još jedna u nizu neuzvraćenih gesta dobre volje koje je Srbija činila. Tu, prije svega, mislim na potporu njihovim kandidaturama u UN, konkretno je riječ o Hrvatskoj i BiH. Uopće, prijašnje vodstvo Srbije, na čelu s Borisom Tadićem, učinilo je mnogo pozitivnih koraka prema regiji na koje nije, prema mom uvjerenju, na adekvatan način odgovoreno. No, svatko ima pravo na svoju suverenu politiku i mi se ne trebamo miješati u njihove unutrašnje stvari. To ne priliči zemlji koja je dobila povjerenje da predvodi UN – rekao je Vuk Jeremić, šef srpske diplomacije u odlasku i novoizabrani predsjednik Opće skupštine UN-a na jednogodišnji mandat, odgovarajući u intervjuu beogradskim Večernjim novostima na pitanje hoće li činjenica da su mu glasove dale jedino Makedonija i Crna Gora od članica bivše zajedničke države utjecati na odnose u susjedstvu te hoće li to imati na umu prilikom predsjedavanja Glavnom skupštinom.

Na upit hoće li pitanje statusa Kosova pokušati vratiti na dnevni red UN-a, Jeremić je odgovorio kako njegov sadašnji položaj povećava šanse Srbije. – Svaka ideja i akcija koju bude imala buduća vlada Srbije, u ovakvim okolnostima imat će daleko veće šanse za uspjeh – rekao je Vuk Jeremić. Govoreći o glavnom zadatku budućeg šefa diplomacije Srbije, Jeremić je rekao kako je "ključ u tome da se stvore međunarodne okolnosti u kojima će državno rukovodstvo biti u prilici postići kompromisno rješenje za Kosovo i u tom je smislu osnovni zadatak diplomacije nastaviti raditi na sprečavanju priznavanja Kosova kao i nasilnog uključivanja Prištine u međunarodne organizacije".

 

Komentara 42

TO
tomvuk
06:09 15.06.2012.

Zapravo, ovako ispravno je trebalo napisati: "Gdje je Republika Kosovo, ne moze biti Republika Srbija". Tako to danas svijet vidi.

C1
c11dugi
09:00 14.06.2012.

Nepopravljivi cetnik. Imati obraza i govoriti o ponudjenim rukama ha, ha. Jedina dobra stvar od ovakvih ljudi je da nas konstantno podsjecaju, a to ovom zaboravnom narodu i treba, da imamo trajnog neprijatelja s druge strane granice.

ŠI
šimuka
12:30 14.06.2012.

Vučino,daleko ti kuća,bre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije