Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREATIVNOST

Zahuktava se predizborna kampanja u Splitu: Puljakov slogan mnoge podsjetio na Karamarkov

Konferencija za medije stranke Centar na temu "Kome smeta uvođenje reda u cijeloj Hrvatskoj?"
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.05.2022.
u 13:18

Saborska zastupnica Centra Dalija Orešković u HDZ-u vidi predstavnika ''stare politike'' za koji tvrdi da se 30 godina odnosi prema Hrvatskoj kao da je njegov plijen.

Kandidati za splitskog gradonačelnika iskoristili su Dan grada i proslavu Sv. Duje kako bi se družili s građanima. HDZ-ov nestranački kandidat Zoran Đogaš proveo je jutro na Rivi gdje se družio s novim ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem. Bivši gradonačelnik Ivica Puljak zajedno s Bojanom Ivoševićem, Antonijom Kuzmanićem i članovima stranke dijelio je letke i kemijske.

Dalmatinski portal piše da Puljak na svojim materijalima koristi i slogan 'Za Split' i 'Za Puljka', te podsjećaju da je sličnu poruku koristio Filipović kad se kandidirao za gradonačelnika Zagreba te HDZ-ov Tomislav Karamarko kad je koristio u kampanji za parlamentarne izbore 'Za Hrvatsku'.

Pogledajte kako su izgledali slogani Filipovića i Karamarka

08.11.2015., Gastro Globus, Zagreb - Nakon objave nepotpunih sluzbenih rezultata izbora Drzavnog izbornog povjerenstva (DIP-a) u stozeru Hrvatske demokratske zajednice okupljenima se obratio Tomislav Karamarko. rPhoto: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

28.04.2021., Zagreb - Predstavljanje programa kandidata Hrvatske demokratske zajednice za gradonacelnika Grada Zagreba Davora Filipovica u hotelu Sheraton. rPhoto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Puljak: Splitu predstoji borba između reda i nereda

Kandidat centra Puljak je poručio u nedjelju da će građani drugog najvećeg hrvatskog grada uskoro birati između dva potpuno suprotna modela upravljanja gradom, između reda i nereda.

"Naš model je model reda, model javnih interesa, javnih natječaja i borbe za opće javno dobro. S druge je strane model HDZ-a, a to je model klijentelizma, korupcije,  borbe za uske stranačke interese i podjele gradskih firmi", rekao je Puljak na konferenciji za medije.

Na njoj se pojavio zajedno s kandidatima za dogradonačelnika Bojanom Ivoševićem i Antoniom Kuzmanićem u majici sa sloganom "Split: glavni grad promjena".

Puljak je kazao da su koalicijski partneri Centra tražili direktorska mjesta gradskih poduzeća.  

"Upravo smo zbog toga izbacili SDP iz koalicije. Ostali partneri su bili korektni, oni su predstavnici nove politike, a ne one stare politike koju zanima samo podjela plijena" kazao je i dodao da očekuje da će stranke koje se zalažu za politiku reda i javnih interesa imati većinu u novom sazivu Gradskog vijeća.

Nakon prošlogodišnjih redovnih izbora većinu u vijeću držali su još i Most te Pametno za Split i Dalmaciju.  

Promjene koje su implementirali u Splitu stranka Centar želi uvesti i na nacionalnoj razini. Puljak dodaje da Vlada ne može ucjenjivati grad Split nudeći mu pomoć i suradnju samo ako pobijedi HDZ-o kandidat.  

08.05.2022., Zagreb - Konferencija za medije stranke Centar na temu „Kome smeta uvodjenje reda u cijeloj Hrvatskoj?“. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Saborska zastupnica Centra Dalija Orešković u HDZ-u vidi predstavnika ''stare politike'' za koji tvrdi da se 30 godina odnosi prema Hrvatskoj kao da je njegov plijen.

"To se više niti ne skriva, otvoreno se govori da je za ostvarivanje bilo kojeg prava, zakonom propisanog, potrebna izravna veza ministra", izjavila je Orešković. Time se referirala na slučaj Mirele Čavajde, trudnice kojoj bolnice u Zagrebu odbijaju izvršiti prekid trudnoće usprkos dijagnosticiranom tumoru njezina djeteta.

Vladajuća stranka nije ostavila nered samo u zdravstvu,. Hrvatska ima problema i sa slabim pravosuđem, eutaniziranim antikorupcijskim tijelima i nesređenim evidencijama, od popisa birača do popisa državne imovine, istaknula je Orešković.

VIDEO: Slovenski liječnik o prekidu trudnoće: Iz Hrvatske imamo 10 slučajeva godišnje. Postupak ide jako brzo

 

Komentara 5

NB
niko bitan
23:07 08.05.2022.

Pull-yak! Pull-yak! Pull-yak!

ZD
zdenkoj
14:42 08.05.2022.

Opet izbori u gradu slučaju.

Avatar matezanki13
matezanki13
13:22 08.05.2022.

Jel ovo kampanja za sabor ili za lokalne izbore u zagrebu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije