Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provjeravajte kovanice!

Zagrepčanki vratili sitniš, šokirala se kada je otvorila novčanik: 'Ljuta sam k’o ris, prave bedake od nas'

Zagreb: Pogled na Trg bana Josipa Jelačića
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/8
05.03.2024.
u 09:23

HNB savjetuje da prijavite policiji, no malo je vjerojatno da će tko s drugom valutom na policiju. Zato pripazite!

Građani i dalje nakon godinu dala službene promijene valute imaju problema s raspoznavanjem eura, pogotovo u kovanicama. Iz tog razloga svaki dan u medijima susrećemo se sa situacijama krivotvorenih novčanica i kovanica. No na ovakav tip prevare još nismo naišli. 

Naime, kako prenosi N1, građane se vara i na sitno, u centima, što je prevara koju je lakše utvrditi, ali i mnogo teže dokazati pa prevarenom građaninu najčešće preostane da odmahne rukom i kaže “ah, to su samo centi”. Takve sitniš-prevare snašle su i Zagrepčanku Katicu i to već dva puta u tjedan dana. 

“Ljutita sam k’o ris. To su mi vratili sa sitnišima. Pružim ruku, ne gledam, spremim. Prvi put sam te feninge našla prije tri tjedna kada sam bila u ljekarni. Nisam imala naočale pa sam ljekarnici pružila šaku sitniša, a ova mi kaže da su tu i bosanski novci. I jedna prijateljica isto je tako dobila taj bosanski sitniš”, ispričala je. “A kaj bum sada s tim penezima?”

VEZANI ČLANCI: 

Pretpostavlja da su joj feninge “uvalili” na tržnici. Svjesna je da je teško dokazati prevaru, čak i namjeru, jer i onaj tko uzvrati takve kovanice može reći da su njemu također bile podvaljene, a da to nije uočio. Kaže da inače ne bi pravila dramu oko toga, ali ovoga puta želi upozoriti druge da ne budu neoprezni poput nje. “Ljudi, kontrolirajte uzvraćeni novac jer prave bedake od nas”, poručila je za N1

HNB na svojim stranicama nudi rješenje građanima ako se nađu u sličnoj situaciji. Upozoravaju na sumnjiv novac i savjetuju da ga odmah treba predaju u najbližu policijsku postaju.  “Sve novčanice i kovani novac za koje se sumnja da su krivotvoreni policijski službenici prosljeđuju na tehničku analizu u Hrvatsku narodnu banku”, ističu. HNB ondje ima upozorenje i na lažne kovanice, ali nema preciznih uputstava za prevare s nekrivotvorenim, a uzvraćenim kovanicama koje u nas nisu službena valuta. Zato pripazite na svoj sitniš. 

VIDEO: Zaljubljeni par labudova skrasio se na jezeru Kerestinec

Komentara 9

SA
SamoIstinaaa
11:52 05.03.2024.

meni u Varazdinu u kaficu umjesto dva puta po dva eura, vratili dva puta po dvije marke. od tad provjeravam kusur i na sljedecu nepravilnost zovem policiju.

KP
Karlovacko pivo
12:13 05.03.2024.

U Slavoniji dobro ide 2 bosanske marke umjesto 2 eura ako primjetiš onda konobar se izvine i kaže daje ga netko zaje.o

BA
Barba56
14:01 05.03.2024.

Musaka : Sta je to Penava ukrao ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije