Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zagrepčani kao Superhik: Birali zelene, a strahuju od ekološke diktature

Iako su s novim režimom odvajanja i odvožnje mješovitog otpada (ispod)prosječna domaćinstva zapravo dobila poskupljenje usluge odvoza, to nije razlog da ne recikliramo i za karikaturalne kritike

Komentari 16

MA
malaliba
10:21 04.10.2022.

Zašto novinari stalno pišu da ne želimo razdvajati, nije problem u razdvajanju i većina to već radi ali je problem u nepostojećoj infrastrukturi, i tome što mi koji ne živimo u centru moramo sami platiti boxove za kontejnere koje će netko od stanara morati otključavati svaki puta kada se odvozi smeće, što znači nekada i cijeli dan čekati da se pojave.

VL
PI
Pilatus
08:45 04.10.2022.

Blago Zagrebu i Zagrepčanima, jedina briga i problem je smeće, ali ono na Trgu S. Radića 1!

VL
Avatar Idler
Idler
09:05 04.10.2022.

Zakaj mu stalno ušminkavate "image" ? Tak ste i Bilanu skoro dvajst let dok več ni postalo tragikomično !

VL
Avatar possibilis
possibilis
11:47 04.10.2022.

Siromasni duhom stalno spinaju za Tomasevica. I Plenkovica. Problem je u tome da za uspjesan spin trebaju publiku gluplju od sebe. A naci takve je za njih poseban izazov. Inace, odvajanje otpada (sto vecina zagrepcana odavno prakticira) zove se PRIPREMA sekundarnih sirovina i vrijedi odredjene novce. Koje bi valjda odredjeni rodjo trebao pospremiti u dzep kad prikupi i reciklira vec pripremljeni dio otpada.

VL
ST
stefj
12:49 04.10.2022.

Mislim da građani nisu shvaćali koliko štete može napraviti aktivizam. Njemačka je jako dobar primjer... I tu ne mislim na smeće i odvajanje otpada, to je najmanji problem. Mada i tu ima poprilično nepravde; stanari u centru, koji su uglavnom po "zaslugama" dobili stanove, dobit će i podzemne spremnike, sve na trošak grada, dok oni koji su kupovali stanove okolo, moraju sami platiti boksove (i uz to još plaćaju izgradnju ovima u centru). Zna Tomašević tko su mu najvjerniji birači...

VL
PE
performerr
16:16 04.10.2022.

Superhik se zvao Milogled Bluff a ne Ezekijel moj Marinko, crni Marinko....

VL
DU
Deleted user
19:09 04.10.2022.

Ne znam da je to neki napredak jer naplata je u nekoliko stadija: 1) fiksna naknada po stanu 2) kupovina posebno označenih vreća, gdje trgovina uzme određen % na ime marže 3) neizravan trošak 100 (za sada) motritelja odlaganja otpada po gradu, koji će pisati globe - to bi bilo 30-ak ekipa s kamionima, kad ih se skine iz uniforme. Pa onda podozrivost susjeda jedni prema drugima, stalne svađe na tu temu, globe koje će padati na Ustavnom jer je to nalik OŠ "krivičnom" mehanizmu da je netko razbio prozor, a svi učenici snose trošak itd. itd.

VL
Avatar utunelu
utunelu
09:20 04.10.2022.

jos malo do neizglasavanja proracuna..nazalost imalo smo dva gradonacelnika jedan je neznalica a drugi teska lopovcina..

VL
SA
sasha68
14:27 06.10.2022.

niko se u ovom gradu ne bi bunio kad bi znao cilj..nemamo sortirnice ni kompostane ni spalionice..nijedan ključni ,,detalj,, da se smeće ponovo oporabi, dakle ja plaćam i razdvajam a on sve baci na istu hrpu?! u holdingu nema uopče odvajanja imaju jedan kontejner za sve, cak i sad, što s tim? zasto u svom dvorištu nije to uveo

VL
Avatar The new statesman
The new statesman
09:48 04.10.2022.

Svi bi živjeli u jedinom hrvatskom gradu ali bi se htjeli ponašati kao da žive u najzaostalijem selu . Ono što je u kulturnom svijetu najnormalnija stvar kod nas izaziva čuđenje i otpor .

VL
Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
09:03 04.10.2022.

Čuj. Ako su Hrvatine prihvatile hadezeovu opsjednutost kriminalom kao nužnost zašto ne bi i zelene politike?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.