Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOV:

Istraga se ne vodi protiv kompanija ZOV i SRV, već samo protiv nekoliko fizičkih osoba

Ante Pavić
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
24.03.2016.
u 16:57

Zagrebačke otpadne vode u potpunosti surađuju s USKOK-om i drugim istražnim tijelima Republike Hrvatske oko istrage, među ostalim, i protiv naše dvojice djelatnika te želimo razjasniti uvjete pod kojima su se navodno dogodile radnje za koje ih se tereti“

Zbog trenutnih zbivanja u vezi s istražnim postupkom protiv šest osoba koje je jučer priveo PN USKOK, tvrtka Zagrebačke otpadne vode obavještava da se istraga ne vodi protiv kompanija ZOV i SRV, već samo protiv nekoliko fizičkih osoba, od kojih su dvije zaposlenici ZOV grupe.

-Zagrebačke otpadne vode u potpunosti surađuju s USKOK-om i drugim istražnim tijelima Republike Hrvatske oko istrage, među ostalim, i protiv naše dvojice djelatnika te želimo razjasniti uvjete pod kojima su se navodno dogodile radnje za koje ih se tereti-  izjavila je danas Astrid Werbolle, glasnogovornica Zagrebačkih otpadnih voda.

Vlasnici i uprava Zagrebačkih otpadnih voda ulažu velike napore kako bi se rasvijetlile optužbe te kako bi se razjasnilo, je li počinjena ikakva šteta na račun ZOV-a ili trećih osoba.

-ZOV i njegovi vlasnici su tvrtke s visokim etičkim i stručnim standardima. Danas smo donijeli odluku da razriješimo dužnosti dvoje osumnjičenih djelatnika. Odluka stupa na snagu odmah i traje do okončanja kaznenog postupka. Ta odluka će im pružiti priliku da razjasne sve okolnosti za koje ih se tereti-  ističe se dalje u priopćenju ZOV grupe, u kojem se naglašava, da istraga ni na koji način ne ugrožava funkcioniranje pročistača otpadnih voda grada Zagreba.

Zagrebački pročistač otpadnih voda jedna je od najuspješnijih greenfield investicija u Hrvatskoj. Riječ je o ekološkom projektu koji funkcionira po najvišim standardima te je znatno unaprijedio kvalitetu života građana Zagreba i Hrvatske. Pročistač je tehnološki jedan od najnaprednijih uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Europi te ogledni primjer takvog uređaja u svjetskim razmjerima, čime se grad Zagreb svrstao se u red velikih europskih metropola koje u potpunosti pročišćavaju svoje otpadne vode.

>>Paviću određen istražni zatvor i zamijenjen jamčevinom od 5 milijuna kuna

>>Provodi se istraga protiv direktora Zagrebačkih otpadnih voda i još petorice

Komentara 1

AN
antonelić
19:21 24.03.2016.

ovo je dobra izjava u državi u kojoj ne smiješ prdnuti ako nisi nekoga podmazao : ... dakle izjava .. "zov i njegovi vlasnici su tvrtke s visokim etičkim i stručnim standardima" .. najveća laž koju je netko izrekao jošjoš od vremena nadana vidoševića i njegove legendarne izjave : "muž zadnji sazna" ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije