Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Končar darovao 150 kućanskih aparata mještanima poplavljenih sela

Končarev konvoj za Slavoniju
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/12
12.07.2014.
u 16:56

Bago je najavio još nekoliko sličnih humanitarnih akcija od kojih će prva biti već u rujnu kada će i za druga poplavljena mjesta, doći 'Končarev konvoj za Slavoniju'.

U Strošince, Đuriće i Račinovce, mjesta županjske Posavine stradala u katastrofalnoj poplavi nakon što je Sava prije gotovo dva mjeseca probila nasip kod Rajeva Sela, danas je stigao "Končarev konvoj za Slavoniju" s pomoći u kućanskim aparatima. Humanitarnu ekipu volontera od 50 djelatnika Končara, predvodio je Darinko Bago, predsjednik Uprave ove velike tvrtke koja je na ovaj način donirala poplavljenim Posavcima pomoć vrijednu dva milijuna kuna.

Bago je najavio još nekoliko sličnih humanitarnih akcija od kojih će prva biti već u rujnu kada će i za druga poplavljena mjesta, doći "Končarev konvoj za Slavoniju". Končarevci su donijeli 57 štednjaka, 31 hladnjak, 30 ledenica, 20 perilica za posuđe i dva bojlera, ali i stotine prigodnih paketića koje su djelatnici Končara skupili i darovali obiteljima u Strošincima, Đurićima i Račinovcima. Bago je pojasnio kako su popis obitelji koje će dobiti Končareve kućanske aparate načinili u suradnji s lokalnim općinskim vlastima. Končarevi stručnjaci su donirane aparate, koje su donijeli u kućanstvo, odmah i priključili na struju, plin ili vodu, ako je kuća priključena.

Josip Aračić iz Strošinaca je u poplavi izgubio sve jer je njegova kuća odmah na početku sela gdje je bujica, koja je došla iz Srbije, a Strošinci su kilometar-dva od granice, načinila najveću štetu. Voda je doprla do iznad prozora i sve pokućstvo i kućanske aparate koji su bili tjednima u vodi, morao baciti. Među zadnjima je napustio svoju kuću i dok god je bilo nade da selo biti spašeno. Zato će mu dobro doći hladnjak s ledenicom, štednjak i perilica rublja koje je dobio od Končara.

- Skupio sam nešto ušteđevine, oko 5 000 eura za svadbu kćeri i nedavno sam otišao u mirovinu pa sam mislio da ću malo uživati, ali eto, pogodila nas je nesreća. Novac ću utrošiti u obnovu kuće jer ne želim čekati da mi država pomaže, ali ako mi želi pomoći neka mi ubrza proceduru oko papirologije. Sve ću ja to sam urediti i za mjesec dana moja će obitelj biti u našoj kući - kaže Aračić zahvaljujući Končarevim humanitarcima na pomoći. Osim što su donijeli i montirali kućanske strojeve, Končarevci su radili na uklanjanju vreća s pijeskom koje su bile postavljene na nasipe uz kanale u poljima.

>> Prvih 30 obitelji uselilo u kontejnere u Gunji

Komentara 9

Avatar tajar
tajar
20:01 12.07.2014.

Je li Danko Končar što dao?

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
19:12 12.07.2014.

A kad će država početi pomagati??? --- do sad je Crveni križ podijelio što su ljudi uplatili preko telefona, nešto su dali privatni donatori (sada i Končar), nešto je dao i podijelio Caritas i Merhamet... Kad će država nešto dati za sirote ljude???

NV
novo vriijeme
17:08 12.07.2014.

Bravo končarevci, imate veliko srce !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije