Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branitelji

Zagrebački branitelji Vukovara u Rijeci organizirali uskrsni sajam

Obersnel
Goran Kovačević/Pixsell
06.04.2012.
u 13:39

Posljednjeg dana sajma članovi UZBV-a odali su počast poginulim, preminulim i nestalim braniteljima, pripadnicima navijačke skupine Armada

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara organizirala je od 4. do 6. travnja sajamsku manifestaciju "Vukovarski Uskrs UZBV" u Rijeci na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske. Sajam je organiziran kako bi se građanima i mnogobrojnim turistima Rijeke predstavili branitelji okupljeni u braniteljske zadruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i druge poslovne subjekte, sa svrhom da se široj društvenoj zajednici predoči kako su branitelji i danas aktivni članovi našeg društva te da se hrvatsko gospodarstvo može osloniti na njih kao i ranih 90-ih godina kada se stvarala suvremena hrvatska država.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe. Svečanom otvaranju uz bogat kulturno-umjetnički program HKGD-a Dunav iz Vukovara i udruge Bijela golubica te uz nastup vukovarskih mažoretkinja nazočili su izaslanici riječkog gradonačelnika gospodin Vitezić, vukovarskog gradonačelnika gospođa Džalto, te izaslanica primorsko-goranskog župana gospođa Iva Josipović.

Sajamsku manifestaciju službeno je proglasio otvorenom član Središnjeg odbora UZBV-a, sudionik bitke za Vukovar, pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi Riječanin Emil Pernar koji je u svom govoru istaknuo da mu je izuzetna čast što je njegov rodni grad ugostio poduzetne branitelje iz cijele naše domovine.

Posljednjeg dana sajma članovi UZBV-a odali su počast poginulim, preminulim i nestalim braniteljima, pripadnicima navijačke skupine Armada.

Ujedno, UZBV-u kao organizatoru sajma izuzetnu čast učinio je riječki gradonačelnik koji je obišao izlagače i u razgovoru s organizatorima ponudio suradnju na tragu uspješnosti ovog "Vukovarskog Uskrsa UZBV" u Rijeci.

Komentara 5

OG
Oger
14:01 06.04.2012.

Lijepo i pozitivno.Bravo zagrebacki decki!

OB
-obrisani-
17:21 06.04.2012.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe. ----------------- Ima li veće demagogije i licemjerja nego kada su ova dvojica \"pokrovitelji\" bilo kakve manifestacije u organizaciji hrvatskih branitelja ?

KO
korisnik2
18:54 06.04.2012.

pa moraju se i nasi ljevicari malo domoljubizirati. tu malo showa, a sutra onda klecanje pred ivo tadicem i jna optuznicama od prije 100 godina. kaj se more. komunjare. lol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije