Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška prijatelja životinja
Povratak na članak

Zagreb propisao trajnu sterilizaciju pasa i mačaka

Odluka je, ističu, važna i za dobro funkcioniranje tek osnovanog Redarstva za životinje Grada Zagreba koje će djelovati kroz Odsjek za nadzor držanja i postupanja sa životinjama

Komentari 12

Avatar Olujni
Olujni
15:10 17.12.2018.

Moj psic Maltezer je cipiran jos prije 7 godina! A onaj tko mi dodje i pokusa me prisiliti na kastraciju moga psica taj neka bude siguran da cu izvrshti kastraciju na njemu, pa taman to bio ne znam tko! Ova drzava se u sve zivo petlja, jedino gdje se nece petljati jesu standard i place radnika! Jos jednom kazem, nema tog zakona niti te drzave koja ce me prisiliti, makar i po cijenu trajnog iseljenja iz HR ili cak i zatvora, da dam kastrirati svoga, po drustvo "opasnog" Maltezera, psica od 3.5 kg tezine!

VL
NO
Nordovest
15:37 17.12.2018.

Pod hitno treba sterilizirati sve političare, političke aktiviste i članove "građanskih udruga", jer se gamad nekontrolirano razmnožava.

VL
Avatar poljicanin
poljicanin
15:44 17.12.2018.

Kastrirajte prvo pedofile i silovatelje pa tek onda promislite o psima i mačkama.

VL
SV
svesemože
20:18 17.12.2018.

Zagreb nije propisao ništa, jer ovo što su naveli nitko ne može kontrolirati. Pogotovo ne komunalni redari koji nisu u stanju provesti ni kontrolu čipiranja. Bitno da su upisani na popisu gradova koji imaju trajnu sterilizaciju. Hvale sei Redarstvom zaa životinje, pa to se najavljivalo još prije dvije godine.

VL
TM
trade_mark
09:21 18.12.2018.

super, sad možete zakonski ono ćopavo pseto kastrirati. ono pseto koje stalno "dela", da se ne razmnožava. štoviše, moglo bi ga se uspavati, da se ne muči više s tom potrganom nogom.

VL
DH
dalibor.hren
19:14 17.12.2018.

Kaj je sa saborskim zastupnicima?

VL
VI
Vito
16:22 18.12.2018.

Zagreb propisao trajnu sterilizaciju pasa i mačaka ::: Zar je do danas postojala privremena sterilizacija pasa i mačaka???

VL
FO
folerx
14:12 18.12.2018.

treba kastrirati sve clanove HDZ-a!!!

VL
RI
rightside
15:10 17.12.2018.

jedino ce onda grad i placat sve sterilizacije,jer neznam npr kako bi me taj "grad" na silu natjerao da steriliziram psa ili macku,?? ako ga ja ne zelim sterilizirat ni ta odluka tog "grada" nista tu nece promjenit,,

VL
Avatar fredi
fredi
21:43 18.12.2018.

Nemam apsolutno ništa protiv sterilizacije/kastracije - imam četiri mačke dotepenke i sve su sterilizirane/kastrirane jer ne znam što bih s mačićima. Međutim, ne vidim da će to riješiti problem napuštenih mačaka, baš kao što ni "obvezno" čipiranje nije riješilo problem napuštenih pasa. Što mi vrijedi što sam se pobrinula da moje mačke ne donose na ovaj (i za ljude i za životinje vrlo okrutan) svijet, kada u mom kvartu svako malo netko ostavi mačiće za koje u Zagrebu NE POSTOJI prihvatilište! Na koji način će ova gradska odluka doprinijeti da neodgovorni ljudi štence i mačiće ne ostavljaju drugim sugrađanima na brigu??? Nekada sam bila aktivan član udruga za zaštitu životinja, prestala sam se time aktivno baviti prije nekoliko desetaka godina jer po pitanju zbrinjavanja napuštenih životinja u Zagrebu nije bilo gotovo nikakvog napretka, a dan danas imam isti problem - kada pronađem napuštenu životinju nemam kuda s njom. Koje je rješenje? Svaku dovesti u stan kada dođe zima pa nakupiti toliko mačaka u stanu da se susjedi počnu žaliti? O suživotu velikog broja životinja u malom prostoru valjda ne trebam ništa pisati. Vjerojatno ću prije dočekati svoju smrt nego što će Zagreb iznaći rješenje za humano zbrinjavanje napuštenih životinja. Inače, potpisujem i sve komentare do ovog trenutka. Ako me nešto tješi to je činjenica da našem narodu nikada nećete kastrirati duh.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.