Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ Načelnici i gradonačelnici potpisali ugovore

Zagorskim općinama i gradovima 25 mil. kuna

11.05.2009.
u 18:14

Načelnici i gradonačelnici 12 zagorskih gradova i općina danas su u Donjoj Stubici s ministrom regionalnog razvoja Petrom Čobankovićem potpisali ugovore o sufinanciranju projekata socijalne i gospodarske infrastrukture iz Programa integralnog razvoja lokalne zajednice.

Projekti
- Potpisali smo trinaest ugovora iz programa EIP 2, a Krapinsko-zagorska županija u tom je programu sudjelovala s 44 projekta te sa 176 milijuna kuna. Važno je naglasiti da je kroz taj program na prostor županije došlo 176 milijuna kuna, a jedinice lokalne samouprave sudjelovat će s 83 milijuna kuna - rekao je ministar Čobanković.

S najvećim udjelom, točnije pet milijuna kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva sufinanciralo je općinu Stubičke Toplice za gradnju dječjeg vrtića i glavnog kolektora kanalizacije.

Financijska kriza
Financijska kriza, kako je napomenuo ministar, ne može zaustaviti dotok novca u županiju.

– To su osigurana sredstva za programe koji će se provoditi te je za njih osiguran financijski okvir - dodao je ministar.

U danas potpisanim ugovorima ministarstvo sudjeluje s 25 milijuna kuna, a jedinice lokalne uprave i samouprave sudjeluju sa 16 milijuna kuna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije