Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABOK

Zagorski vodovod bit će jedini distributer vode

Zagorski vodovod
Foto: Marijan Sušenj/VLM
19.11.2013.
u 12:00

Kod okrupnjivanja bit će važna količina vode koja se distribuira, odnosno minimalno će takvo poduzeće trebati distribuirati tri milijuna prostornih metara vode godišnje, a Zagorski vodovod na području ove županije jedini zadovoljava taj uvjet.

Zagorski vodovod, najveći zagorski distributer vode, biti će okosnica novog, objedinjenog distributera vode za cijelu Krapinsko - zagorsku županiju. Naime, kako je zabočke gradske vijećnike izvijestio direktor Zagorskog vodovoda Željko Tomek, radi se novi raspored distributivnih područja za cijelu Hrvatsku, pa će ih ukupno biti vjerojatno koliko i županija.

Jedini zadovoljava

- Kod okrupnjivanja bit će važna količina vode koja se distribuira, odnosno minimalno će takvo poduzeće trebati distribuirati tri milijuna prostornih metara vode godišnje, a Zagorski vodovod na području ove županije jedini zadovoljava taj uvjet, pa je za očekivati da će sljedeće ili 2015. godine doći do toga - informirao je Tomek vijećnike.Vijećnici zabočkog Gradskog vijeća dobili su na prihvaćanje izvještaj tog poduzeća za prošlu godinu kojeg je napisao smijenjen dugogodišnji direktor Željko Hren. Unatoč tome kritika na rad nije bilo, a predsjednik Gradskog vijeća Žarko Ivančić na neki način je i pohvalio prošlogodišnji rad.- Poduzeće je u plusu, a s distribucijom vode smo zadovoljni – kazao je.

Konkretno to znači da je Zagorski vodovod u prošloj godini poslovao sa 775.976 kuna dobiti, odnosno nakon plaćenog poreza sa 639.150 kuna. Novi direktor, Željko Tomek, stoga je govorio o učinjenom od 1. srpnja od kada je on na toj dužnosti. Kod toga, uz okrupnjavanje, istaknuo je i pripreme oko promjene društvenog ugovora. Najvažnije u njemu će biti da će Zagorski vodovod imati tročlanu upravu, a svaki će član imati točno definirane zadatke. - Predviđa se i preuzimanje odvodnje, odnosno od tvrtke Komunalno – Zabok kao i ostalih komunalnih poduzeća s našeg distribucijskog područja preuzet će se kanalizacijska mreža – informirao je Tomek.

Potrebna licenca

Kako bi se to moglo napraviti Zagorski vodovod treba dobiti i licencu Ministarstva poljoprivrede. Planovi za sljedeću godinu još se rade, no izgledno je da će se, među ostalim, prići realizaciji izgradnje vodospreme Zabok, rekonstruirati cjevovod u Gredicama te kroz industrijsku zonu.

Komentara 2

DU
Deleted user
10:21 20.11.2013.

Znači, postat će monopolist i dizati cijenu vode po miloj volji.

VI
vidala
19:29 19.11.2013.

Tako to biva kad se prevše sniva, a stvarno se malo zna ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije