Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupi bečki PR

Zagorčeva presica "teška" 87.699 eura

'gradska 23.12.2008. Zagreb,Zupanijski sud u Zagrebu.Sudjenje generalu Vladimir Zagorec za kradju dijamanata. Photo:Antonio Bronic/Vecernji list'
'Antonio Bronic/Vecernji list'
23.08.2010.
u 12:47

Ukupni troškovi izvršene usluge obuhvaćaju troškove pripreme, dogovora i organizacije konferencije, uključujući satnicu prevoditelja te troškove nazočnih tehničara i prijevoz taksijem.

BEČ – U financijskim malverzacijama u koruškoj Hypo Alpe Adria grupi austrijski istražitelji doslovce "češljaju“ svaki spis i dokument vezan uz bivše odgovorne osobe Hypo banke Wolfganga Kulterera i Güntera Striedingera te njihovu posebnu klijentelu među kojom se, između ostalih, spominje i Zagorčevo ime te njegovi projekti koje je ova banka financirala, piše austrijski tisak.

Među papirima koji su procurili u javnost jest i račun elitne bečke PR-agencije "Hochegger“ koja je navodno Zagorcu ispostavila račun na basnoslovnih 87.699 eura za novinsku konferenciju održanu u ožujku 2007. godine u bečkom hotelu De France, piše austrijski dnevni list Österreich. Dodaje kako ukupni troškovi izvršene usluge obuhvaćaju troškove pripreme, dogovora i organizacije konferencije, uključujući satnicu prevoditelja te troškove nazočnih tehničara i prijevoz taksijem.

Isti izvor navodi da je Zagorec, u pokušaju da spriječi svoje izručenje Hrvatskoj, zajedno sa svojim tadašnjim odvjetničkim timom Ganzger & Lansky i njihovim poslovnim partnerom, bečkom PR-agencijom "Hochegger“ sazvao presicu (osobno nije nazočio) kako bi pridobio austrijsku i stranu medijsku i pravosudnu javnost na svoju stranu i uvjerio je u svoju nevinost.

Ključne riječi

Komentara 3

MM
Mladen Miletić
16:10 23.08.2010.

spominje i Zagorčevo ime te njegovi projekti koje je ova banka financirala, piše austrijski tisak. Najljepše je biti novinar zato smo se mi mniogi ubacili bez dbele love isto kao i mnogi da pišemo gluposti.. Zagorac je Hrvat ili zločinacac ili lopina ili oboje neki su poznati a vjerujemo da preostali 95-98% je skriveno i neče nikada biti izdani ! Zato jel onda i vlastita glavurda strada. Be kao kod Glavaša. A ono što nisam mogao vjerovati nekada danas znam svi smo mi Norci... Zagorec sjedi u zatvoru samo zato što se jaavno zna da je švercao oružije i zato je osuđen a dijamanti drago kamenje u staklenoj torbi iz vreče je priča za maštovite balkančerose...

OB
-obrisani-
01:09 24.08.2010.

mister1x5 Ako vam dam milijun eura za kupovinu oruzja, NAPISITE mi kako cete se od toga obogatiti a da me niste pokrali?! Odnosno da niste pokrali branioce i drzavu?!

Avatar atrpimir
atrpimir
08:59 26.08.2010.

Najobičnije izmišljotine jugokomunista koji su nakon pada komunizma zaratili kako bi ostali neokrznuti i uključili se u neoliberalnu globalističku pljačku RH koja se trenutno ostvaruje. Nitko iz austrijskih financijskih centara ne plaća porez na dobit ali ga plaća jadan i iscrpljen narod - sirotinja. To je omogućila ista komunistička klika koja i ono pozitivno što dolazi izvana pretvara u SRANJE kao što je pomoć u vrijeme velikosrpske agresije. U Hrvatskoj tako nema komunjara iako smo živjeli uvijek i samo u diktaturama - desničari su ustaše a komunisti ljevičari neoliberalne orijentacije, dakle, prodana stoka sitnog zuba koja omogućava pljačku RH sada, sluganski u suradnji sa kapitalom izvana (u ovom slučaju austrijskim) a nama prodaje priču o pljački devedesetih i u vrijeme rata kako bi opravdali to što obični ljudi žive sve lošije a krupni kapital i bogati sve bolje. Naravno kada ih se ne oporezuje a odavde iznose milijarde i milijarde profita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije