Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)osvojive kule

Zadržali načelnike, ali u drugi krug idu župan, Slunj, Ogulin i Karlovac

vijece
Kristina Štedul Fabac
22.05.2013.
u 12:04

Aktualni karlovački gradonačelnik Damir Jelić uvjeren je u pobjedu, jer u suprotnom timu, kako kaže, ‘fale bekovi’

Pozicije HDZ-HSLS-HSS-HSP AS-a u karlovačkom Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini su sigurne jer su osvojili većinu mandata, u županiji 22 od 43, a u Karlovcu 13 od 25, čulo se na tiskovnoj HDZ-a. Župan Ivan Vučić očekivao je pobjedu u prvom krugu, jer je dobio podršku birača u 19 od 22 općine i grada.

 – Kampanja je bila korektna, a stabilna skupština osigurava nam nastavak kvalitetnog rada - kazao je Vučić i dodao da su izbori pokazali jačinu HDZ-a u županiji. Primjerice, Zlatko Mihaljević u Josipdolu je dobio četvrti mandat sa 71,41 posto,a Franji Franjkoviću šesti je mandat osiguralo 72,31 posto birača.

 –Tajna uspjeha je u realizaciji projekata. Od obećanog nismo izvršili samo ono što nije uspjela obaviti država – rekao je Franjković. Načelnik Netretića u petom mandatu postao je Ivica Gračan sa 73 posto glasova.

 –Obećao sam da ću nakon pobjede ispeći vola i to ću sigurno učiniti. Nakon toga okrećem se poslu. U mandatu želim završiti sve započete projekte, pa mirno odlazim u mirovinu – zaključio je Gračan. Apsolutni rekorder je Željko Car iz HSS-a koji je načelničko mjesto u Ribniku osvojio sa 81,48 posto. –Neman posebni komentar. Možda smo ipak nešto radili proteklih godina, a možda je protukandidat bio slab – rekao je zagonetno Car. Koalicijski partneri i Damir Jelić u Karlovcu su zadovoljni rezultatom iako, za razliku od prije četiri godine, Jelić će u drugom krugu pokušati doći do novom mandata gradonačelnika.

 – Do izbora radimo, provodimo projekte, a naša stabilnost u vijeću uz druge opcije, oslikavaju stanje u gradu. Gradsku strategiju nisam koristio u kampanji, ali nudim svim opcijama da daju najbolje ljude kako bismo je i provodili zajedno. Očekujem pobjedu jer, rekli bi sportaši, protivnicima ‘fale bekovi’ ili su ozlijeđeni neki igrači - kazao je D. Jelić. Osim njihovih 13, te 10 vijećnika koalicije predvođene SDP-om u karlovačkom će vijeću biti i laburistica Snježana Kirinić i nezavisni Davor Petračić.

 – Oni će unijeti svježinu u Vijeće. Snježana je iznimno moralna osoba, nema političkih opterećenja iz prošlosti i svi sastanci koje sam imao s njom vođeni su na dobrobit grada. Petračić je pun genijalnih ideja koje često birokracija zakoči. Siguran sam da će pomoći da se dobre ideje provedu u praksu - komentirao je Jelić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije