Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utaja poreza

Zadranin uvezao jahtu i tri jedrilice i utajio 1,7 milijuna kuna poreza

jahta
Vanja Zubčić
07.07.2010.
u 09:28

Zadranin je kao korisnik olakšice kod plaćanja carine i posebnog poreza još prije devet godina u inozemstvu kupio motornu jahtu i tri jedrilice te ih prodao protivno carinskoj zabrani prodaje od pet godina.

ZADAR - Zadarska policija podnijela je zbog utaje poreza kaznenu prijavu protiv 40-godišnjaka koji je kao korisnik olakšice kod plaćanja carine i posebnog poreza još prije devet godina u inozemstvu kupio motornu jahtu i tri jedrilice te ih prodao protivno carinskoj zabrani prodaje od pet godina.

Prodaju nije prijavio nadležnoj carinskoj upravi, a jednu je jedrilicu dao u zalog kao sredstvo osiguranja povrata kredita, bez prethodne obavijesti nadležnoj carinarnici i plaćanja carinskih pristojbi. Tako je 40-godišnjak oštetio državni proračun za više od 1,7 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar deziderij
deziderij
10:04 07.07.2010.

Za čestitati je svakom tko uspije utajiti porez. Ova država je pljačkaška i ovaj narod nitko više ne pljačka od ove banana države, pa zašto onda ne uzvratiti istom mjerom ? Upravo svojim nametima i pljačkama ljude prisiljavaju da se dovijaju kako da na razne načine preživljavaju i postanu čak i lopovima. Neprijatelja treba tuči njegovim oružjem, i to bi trebali svi početi, pa da vidimo do kuda ćemo dogurati ?

MS
My Soul
17:53 07.07.2010.

@deziderij, koja si ti budaletina. gdje ti u ovom članku vidiš jadni opljačkani narod. ovdje se radi o lopini, koja ima lovu za kupovinu nekoliko jahti i prikriti ih i koje je državna kontrola uspješno otkrila. za utaju poreza nema nikakvog opravdanja i uzalud ga opravdavaš. to što je netko drugi lopov, to ne znači da je ispravno biti lopov i da to tebe opravdava. lopov ili jesi, ili nisi. nema toga: ja sam, jer su i oni. zbog takvog tvog nakaradnog stava, naučenog u jugoslaviji, gdje su veliki odnosili kući veliko, a mali krali malo (direktori si gradili kuće i vikendice na račun poduzeća, a čistačice krale sanitar i wc papir, kuharice nosile kući ručkove....) zbog toga nam i jeste ovako. nije tu kriva država već nakaradni i lopovski mentalitet ovog naroda, kojem će dugo trebati da preokrene klik u glavi, da se krasti porez ne isplati, jer će kad tad to doći na naplatu, a izgleda da je za mandata jadranke kosor, konačno počelo dolaziti. hvala bogu da se netko sjetio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije