Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zadnji pozdrav: A što kad netko naš umre od korone?

Možda bi naš Jure danas bio živ da mostarskoj bolnici nije trebalo od nedjelje do četvrtka da ga konačno prime, da je upala pluća prikladno liječena prije no što se nepovratno rasplamsala. No, nepuni tjedan prije njega u mostarskoj bolnici sve je šokirala smrt mojeg 30-godišnjeg kolege Marija Pinjuha, novinara Radija Mir Međugorje.

Komentari 14

AN
Anasta
09:16 24.09.2020.

Mrtvi zive sve dok zive oni koji ih se sjecaju i vole. Bas lijepo kad zet ovako pise o puncu. Svim Jurama pokoj vjecni!

VL
LE
LeonardoGoldman
01:51 25.09.2020.

Od nečega se mora umrijeti, očito, dok ostali moraju živjeti da bi živjeli jer su i oni inače mrtvi. Živjeti u strahu nije život, fizičko zdravlje je manje bitno od duhovnog zdravlja. Duhovno zdravlje je ono zdravlje koje korona najviše napada. To je sukus problema koje vi kao vjernik morate prepoznati...sve drugo su kukulji. Neka vas Jure počiva u miru.

VL
DU
Duslikr
06:17 25.09.2020.

Ako ukinemo sav cestovni promet, drastično bi se smanjio broj stradalih (puno mladih) ljudi. Život se ne može svesti na bježanje od bolesti i doživotno stakleno zvono. Ideja da ćemo se izolirati od svijeta mikroorganizama je u suprotnosti ideje suživota i imuniteta. Sva najnovija istraživanja probave govore o neizmjernoj važnosti mikroorganizama za naše zdravlje. Mnogi djeca su umrla od gripe, ali nitko nije proglašen bio-teroristom zbog toga. ____Umrijeti se mora od nečega, paziti da ne ides sa temp 40 kašljati okolo po starijima je razumno, ali slati zdrave ljude u izolaciju, onemogućiti ostalim bolesnicima liječenje, staviti zdravoj djeci u zatvorenom prostoru maske, uništiti gospodarstvo na temelju netočnih brojeva....

VL
DF
don fluid
10:40 24.09.2020.

Nema ništa sporno u ovom tekstu, svakoga boli smrt bližnje osobe i to treba poštovati. Ali ipak imam kontra pitanje. Poznaje li netko osobu koja je umrla zbog toga što joj zdravstveni sustav nije pružio odgovarajuću skrb uslijed anti Covid mjera? Meni bliska osoba je umrla u takvim okolnosti. Naravno da nikada nećemo saznati "što bi bilo kada bi bilo" niti je to sada više važno kada te osobe više nema, ali je činjenica da zdravstveni sustav ima limite i da prebacivanjem fokusa s osnovnog na izvanredno imamo žrtve takve odluke. Također je jasno da imamo velike posljedice u gospodarstvu (a to opet znači manje novaca za zdravstvo), kulturi, djeca su nam uskraćena za kvalitetno obrazovanje..., zapravo u svim sferama društva. A tu onda dolazimo do osnovnog zdravorazumskog načela razmjernosti: odluka i mjere koje donosimo ne smiju napraviti veću štetu od koristi. U ovom slučaju u Hrvatskoj mislim da smo prešli tu granicu..

VL
KO
komunikolog
10:15 24.09.2020.

Pokoj vječni didu Juri. Osobno bih potpisao da doživio njegove godine i ovako skončam. Jasno mi je da je obitelj žalosna ali valjda je i njima jasno da je vječni život negdje drugdje (tko vjeruje) ili ga nema! Neka je blatina riješena, život ipak ide dalje. Ili ga zbog korone treba zaustaviti?

VL
Avatar Jopa
Jopa
15:38 25.09.2020.

I što? Što da ja kažem kad netko dobije 2 mjeseca kasnije nesretnu dijagnozu, a tih 2 mjeseca može puno značiti u liječenju, a zanemarenih zbog korone je 50 puta više. To je ono što vidimo, neizravne poslijedice će biti nemjerljive.

VL
AP
ante_pustinjak
12:59 25.09.2020.

jagnjad, hrvatići, dvije hrvatske države... sve neke čudne nebuloze gospodina ivana. da. nije spomenuo one koji su umrli zbog korone jer nisu mogli na kirurške zahvate, na terapije ni druge po život važne preglede, a njih je u usporedbi s ovima na tisuće! oni kao da nisu važni! važno je samo jamrati nad tobože "žrtvama corone"! ma, hajte molim vas!

VL
Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
23:18 24.09.2020.

Solidan Hrstićev tekst. Pravo je osvježenje kada radi odmak od svojih velikohrvatskih prenemaganja. Inače, velikohrvat Hrstić poslužio se srbizmom (kao jagnjad)!!!

VL
GE
Gensoman1000
09:25 24.09.2020.

Jucer sam morao na hitnu, dodem u ambulantu i kaze mi doktor zao mi je ali vam nemogu pomoci.... nemamo pribora za sivanje niti tetanusa....lol.... Tako izgleda nas zdrastveni sustav zahvaljujuci korona histeriji i mogi si zamislit koliko je ljudii umrlo od raka i srcanih bolesti dok se mi ponasamo kao da nitko nije umro prije pojave covida....

VL
HD
hdv
11:29 24.09.2020.

U Europi jos nije izvrsena obdukcija koja bi potvrdila postojanje bilo koje nove bolesti ukljucujuci tzv Covid. Dakle nema znanstvene osnove za ovakove naslove i clanke. Osim ako znanost ne pisu Lauc, Djikic i slicni.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.