Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pakistanski sud

Zabranjujemo predsjedniku da pomiluje kršćanku Asiju Bibi

Asia Bibi sa svoje dvije kćerke
REUTERS/PIXSELL
Autori: , rb/VLM
29.11.2010.
u 17:00

Predsjednikovo je pomilovanje zaustavio jedan pakistanski građanin koji je tvrdio da je taj čin protuustavan

Pakistanski sud zabranio je predsjedniku Asifu Aliju Zardariju da pomiluje Asiju Bibi (45), pakistansku kršćanku koja je osuđena na smrt zbog vrijeđanja islama.

Osuđena je zbog bogohuljenja nakon jedne svađe u selu u kojem je živjela. Nakon osude na smrt, ova majka petero djece od predsjednika je zatražila pomilovanje koje je žalbom zaustavio jedan pakistanski građanin koji je tvrdio da je pomilovanje protuustavno.

Prethodno je Zardari najavio da će dati priliku sudu da sam pomiluje Asiju Bibi, a ako to ne učini, da će onda on to učiniti.

Slučaj Asije Bibi na noge je podignuo cijeli slobodni svijet. Svi mahom osuđuju zakon kojim se tako teško kažnjava bogohuljenje i traže od Pakistana da Asiju Bibi odmah pomiluje i pusti na slobodu.

Ključne riječi

Komentara 30

UK
Ugo Kajvez
21:10 29.11.2010.

Pa kaj nije pakistan američki saveznik, demokracija i sve to ostalo kao i saudijska arabija? ..... a kenjaju da su talibani ekstremni u afghanistanu ........ !!!???

BS
blade_st
17:28 29.11.2010.

još jedna u nizu reklama za islam...

OB
-obrisani-
18:58 29.11.2010.

Riznice ja svaki dan trpim razne uvredljive nakane ovdje zato što nisam vjernik ali volim reći svoje mišljenje! Što misliš da taj zakon važi suprotno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije