Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
terapija ili mučenje

Zabranite istjerivanje homoseksualnosti!

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
10.04.2015.
u 07:00

U prosincu se ubila 17-godišnja transrodna djevojka nakon što je podvrgnuta terapiji preobraćenja

Tisuće homoseksualaca i ostalih pripadnika seksualnih manjina u SAD-u podvrgnuto je tretmanima liječnika i vjerskih aktivista kako bi, kažu im, otkrili svoje pravo ja, kako bi se obratili na heteroseksualnost.

Protiv takve prakse sad je ustao i predsjednik Obama, koji će podržati akciju za zabranu tretmana preobraćenja. Što oni mogu učiniti žrtvama, pokazao je strašan primjer 17-godišnje djevojke Leelah Alcorn, koja je rođena kao dječak, a njezini strogi kršćanski roditelji nisu mogli prihvatiti da je ona uvjerena da je žensko. Podvrgnuta je raširenoj praksi psihoterapije i molitava i na kraju se, u prosincu 2014., ubila. “Jedini način da počivam u miru jest da jednoga dana transrodni ljudi ne budu tretirani kao ja. Neka moja smrt nešto znači. Popravite društvo. Molim vas”, zavapila je i bacila se pod tegljač.

“Liječenje” homoseksualaca i ostalih zabranjeno je u dijelu Amerike, u Kaliforniji i još 19 država, no druge, poput Oklahome, traže način da zaštite praksu preobraćenja čak i ako bude na razini cijele zemlje zabranjena. Za zabranu je pokrenuta peticija koju je potpisalo 120 tisuća ljudi, što i nije puno za SAD. “Zabrinuti smo za moguć razoran utjecaj koji ‘reparativna terapija’ može imati na mlade”, poručila je Obamina savjetnica Valerie Jarrett.

Komentara 8

BF
brkonja fra brkati
09:24 10.04.2015.

Kad bi bilo po judeomasoneriji oni bi zabranili heteroseksualnost .

DJ
djurex
07:50 10.04.2015.

ko o cemu oni uvijek o lgbtq privilegiranoj manjini koja skace po glavi vecini...

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
08:38 10.04.2015.

Treba uvesti utjerivanje homoseksualnosti. Najbolje da to provodi Ranko Ostojić, on je dobar i u jednom i u drugom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije